Macron’dan ‘Ukrayna’ açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi. Macron, Rusya'nın savaştan galip çıkması durumunda Avrupa'nın kredibilitesinin sıfıra ineceğini belirterek artık güvende olmayacaklarını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Macron’dan ‘Ukrayna’ açıklaması
Haberler / Dünya
15 Mart 2024 Cuma 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu ifade ederek, "Strazburg ve Lviv arasında bin 500 kilometreden daha az mesafe var" dedi. Fransız lider, Rusya’nın savaşı kazanması halinde Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra ineceğini ve artık güvende olmayacaklarını savundu.

"RUSYA SAVAŞI KAZANMAMALI"

Macron, Rusya'ya karşı savaşmadıklarına ve bu ülkeye karşı savaşmak konusunda da "asla ilk girişimi" kendilerinin yapmayacağına işaret ederek "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı" dedi.

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme konusunda Macron, "Tüm bu seçenekler mümkün, bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, Ukrayna'yı desteklemek konusunda hiçbir ihtimali göz ardı edemeyeceklerini vurgulayarak barış istemenin Ukrayna'dan vazgeçmek anlamına gelmediğini ifade etti.

Fransa'nın nükleer silahının, Fransızlara güvence sağladığı değerlendirmesini yapan Macron, Rusya'nın bu savaşta galip gelmesinin Fransızların hayatının değişeceği anlamına geldiğini anlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime