Macron'dan 'kara harekatı' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "arzu etmese de" gelecekte Rus kuvvetlerine karşı Ukrayna'da kara operasyonu gerekebileceğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Macron'dan 'kara harekatı' açıklaması
Haberler / Dünya
18 Mart 2024 Pazartesi 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'da Rus güçlerine karşı Batı'nın müdahalesinin kaçınılmaz olabileceğini belirtti. Alman ve Polonyalı liderlerle yaptığı görüşmenin ardından bir mülakatta konuşan Macron, Rus güçlerine karşı sahada operasyon yapma ihtiyacının olabileceğini ifade etti. Macron, bu durumun istenmeyen bir senaryo olmasına rağmen, gerektiğinde harekete geçileceğini söyledi ve Fransa'nın bu tür operasyonları gerçekleştirebilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

Macron, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalini dile getirmişti. Bu açıklama, Berlin ve diğer Avrupalı ortaklar tarafından sert tepkilerle karşılanmıştı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Macron'un Ukrayna'ya asker göndermeyi dışlamaması ve müttefikleri "korkak" olmamaya çağıran yorumlarına tepki göstermişti.

'KİEV'LE DAYANIŞMA'
Berlin'de Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Macron, üç ülkenin "Rusya'nın kazanmasına asla izin vermeme ve Ukrayna halkını sonuna kadar destekleme" konusunda birleştiğini açıkladı. Bu buluşma, Kiev ile dayanışma içinde olduklarını gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime