Mahsa Amini'ye başsağlığı dileyen futbolcu tutuklandı

İran'da, Mahsa Amini'nin ailesine başsağlığı dileyen futbolcu Vurya Gafuri, "futbol milli takımını aşağıladığı" ve "rejim aleyhinde propaganda yaptığı" gerekçesiyle tutuklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Mahsa Amini'ye başsağlığı dileyen futbolcu tutuklandı
Haberler / Dünya
25 Kasım 2022 Cuma 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran'da futbolcu Vurya Gafuri, takımı Huzistan Fulad ile antrenmanının ardından gözaltına alındı. Daha sonra Gafuri, "futbol milli takımını aşağılama" ve "rejim aleyhinde propaganda yapma" suçlamalarıyla tutuklandı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEMİŞTİ

İran'ın Kürdistan eyaletinin yönetim merkezi Senendec doğumlu 35 yaşındaki futbolcu, yakın zamanda Mahsa Amini'nin "uygunsuz başörtüsü taktığı" gerekçesiyle gözaltında tutulduğu sırada hayatını kaybetmesinin ardından ailesine baş sağlığı dilemişti.

HÜKÜMET POLİTİKALARINI DA ELEŞTİRMİŞTİ

Erkeklerin futbol maçlarına kadın seyircilerin katılmasını yasaklayan yasayı ve İran'ın Batı'nın yaptırımlarına uğramasına neden olan çatışmacı dış politikayı sıkça eleştiren futbolcu, son günlerde hükümetin, batı Kürdistan bölgesindeki protestolara yönelik şiddetli baskılarına son vermesi çağrısında da bulunmuştu. Ülkenin en ünlü takımı olan İstiklal’in eski kaptanı da olan futbolcu, yetkilileri defalarca eleştirmesi nedeniyle temmuz ayında takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime