TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki tutuklama kararına ilişkin, "Bu insanlık tarihinde bir dönüm noktasıdır. Ümit ederim ki Netanyahu ve çetesi, bu caniler, en kısa süre içerisinde bir şekilde gittikleri yerlerde tutuklanırlar ve Uluslararası Ceza Mahkemelerinde hesap verirler." dedi.
Kurtulmuş, TÜGVA Genel Merkezi'ndeki TÜGVA İhtisas Akademi Lansman Programı'nda yaptığı konuşmada, savaşlar, işgaller, açlık, kıtlık ve çevre felaketi gibi bütün ülkeleri ve milletleri ilgilendiren büyük problemlerin yaşandığı bir dönemden geçildiğini anımsattı.
Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Temel prensibin insan onurunu, insan haysiyetini korumak olduğunu görmemiz ve bunu sağlayacak bir zihin yapısı, bunu sağlayacak bir düşünce eksenini oluşturmamız lazım. Türkiye'nin medeniyet ve kültür değerleri üzerinde yükselecek yeni bir küresel fikir yapısına, fikir çatısına ihtiyaç vardır. Bu sadece bizim için değil, bütün dünyanın insanları için, insaf ve vicdan sahibi olan insanlar için bizim yerine getirmemiz gereken insani küresel bir sorumluluktur."
- "BARIŞIN KAPISI ADALETTİR, ADALETİ SAĞLAMADIĞINIZ YERDE BARIŞ OLMAZ"
Temel insani değerlerin sadece söz olmanın ötesinde içselleştirilen bir hayat pratiğine döndürülmesi gerektiğinin, bunun en başında gelen şeyin adalet olduğunun altını çizen Kurtulmuş, adalet, iyilik, ihsan, başkalarına yardım etme, dünyanın nimetlerini adaletli bir şekilde paylaşma gibi temel prensipleri ete kemiğe büründürerek, bunların ekonomik ve siyasal sistemlerde etkin temel konular haline dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, insanlığın en temel meselelerinden birisinin barışın sağlanamaması olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Şunu bilmemiz lazım ki barışın kapısı adalettir, adaleti sağlamadığınız yerde barış olmaz. Onun için diyoruz ki insanoğlunun en temel meselesi dini, dili, rengi, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun insanların her birinin yaratılışta birbirinden en ufak bir ayrıcalığı olmadığı, hiçbirisinin bir diğerinden üstün ya da aşağı seviyede olmadığı, adalet, yani dünyanın nimetlerinden yararlanabilmek konusunda da her bir ferdin eşit olduğu bir dünyayı kurmak zorundayız. Bunu bütün medeniyet birikimi içerisinde çok kere uygulamış olan bir ümmetin, milletin çocukları olarak çok rahat dünyaya teklif edebiliriz. Bugün içinde bulunduğumuz İslam dünyası genel olarak adaletin sağlanması konusunda çok parlak olmasa da tarihsel referanslarımız çok kuvvetlidir. Başta biz olmak üzere bütün insanlık için yol açıcıdır."
Dünyanın en temel sorunlarından birinin de kötülüğün organize hale gelmesi olduğunu kaydeden Kurtulmuş, hiçbir şahsa, millete, siyaset çevresine kategorik olarak karşı ya da düşman olmadıklarını, kötülüğü bir düşünce sistematiği haline getirenlere karşı olduklarını ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kurtulmuş, yeni bir dünyanın insanlık ortak paydası üzerinde kurulması ve yükselmesi konusunda büyük çabaların yavaş yavaş ortaya konulmaya başladığını görmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Açıkçası söylemek isterim ki alternatif bir medeniyet havzasının amiral gemisi olan Türkiye'nin siz değerli gençleri, bundan sonra dünyada yeni bir küresel sistemin kurulabilmesi için öncülük yapacak, mücadele edecek ve Allah'ın izniyle sonuç alacaksınız." sözüyle gençlere seslendi.