Miçotakis: Ukrayna'yı desteklemek istiyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ziyarette bulunduğu Japonya'da Nikkei Asia gazetesine Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarını göndermeyeceklerini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Miçotakis: Ukrayna'yı desteklemek istiyoruz
Haberler / Dünya
1 Şubat 2023 Çarşamba 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ziyarette bulunduğu Japonya'da Nikkei Asia gazetesine Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarını göndermeyeceklerini belirtti.

"UKRAYNA'YI DESTEKLEMEK İSTİYORUZ"

Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'nın tank talepleriyle ilgili Miçotakis, “Ukrayna’ya, zırhlı piyade araçları gibi büyük askeri yardım sağladık ama Leopard 2 tanklarını vermeyeceğiz, çünkü şu basit sebepten dolayı, savunma stratejimiz için kesinlikle bu tanklara ihtiyacımız var. Ukrayna’yı desteklemek istiyoruz, ancak savunma gücümüz pahasına değil” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği üyesi bazı ülkeler, Ukrayna’ya tank göndermeye hazır olduklarını açıklamıştı. Leopard tankları Almanya, Polonya ve Finlandiya’nın yanı sıra İspanya, Yunanistan ve Danimarka’nın de elinde bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime