Mikolayiv'deki yönetim binasına füze saldırısı!

Ukrayna'nın güneyindeki Mikolayiv kentinin valisi, idari bir binaya füze saldırısı düzenlendiğini bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Mikolayiv'deki yönetim binasına füze saldırısı!
Haberler / Dünya
29 Mart 2022 Salı 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AFP'ye konuşan Vali Vitaly Kim, binadaki çoğu kişinin "mucizevi bir şekilde kaçtığını" ancak çok sayıda sivil ve askerden haber alınamadığını söyledi.

Yetkililer enkazdan 17 kişinin kurtarıldığını, ancak çoğu sivil olmak üzere binadaki diğer kişilerin kayıp olduğunu söylüyor.

Vali Kim, "Bölge yönetim binası vuruldu, binanın yarısı yıkıldı. İnsanlara ve kayıplara gelince, hepimiz Tanrı'nın takdirindeyiz ve çoğunluk mucizevi bir şekilde kaçtı, nasıl oldu bilmiyorum. Şimdi enkazdan çıkarmayı umduğumuz sekiz sivil var." dedi.

Bir liman kenti olan Mikolayiv haftalardır Rus saldırısı altında.

"8 SİVİL VE 3 ASKER GÖÇÜK ALTINDA"

Vali Kim, "Günaydın. İyi bir sabah olmadı bugün. Uğraşıyoruz, kurtarıyoruz. İnsanların sabah işe gitmelerini beklediler ve bir binayı vurdular. Ben uyuyakalmıştım. Şanslıyım. Çay içiyorum. Valilik binasını da vurdular saklayamayız bunu. Fotoğrafı göstereceğim. Binanın yarısı çöktü. Ofisim de zarar gördü. Can kayıplarına gelince, birçoğu göçüğün altından çıktı kurtuldu. Şimdi 8 sivil ve 3 asker göçük altında onları arıyoruz. Şimdilik kaybımız az seviyede. Olaya iyi yönünden bakalım. İşgalciler Mikolayiv'a saldırmaya kadar verdi. Neden? Çünkü bir yerleri ele geçirmek istiyorsan o bölgedeki kontrolü, bağlantıları sağlayabilecek bir nokta lazım. Mikolayiv’i alamayacaklarını anladılar ve bize selam vermek istediler. Selamınızı aldık, teşekkür ederiz, aynı şekilde karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime