NASA tarihi kareyi paylaştı!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) James Webb Uzay Teleskobu ile elde edilen evrenin en derin görüntülerini paylaştı. Bu görüntüleri Biden canlı izledi.
ABONE OL
Abone Ol
NASA tarihi kareyi paylaştı!
Haberler / Dünya
12 Temmuz 2022 Salı 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ASA'nın 2021'de uzaya gönderdiği 21 metreden daha geniş bir alana yayılan ve altın kaplı dev aynalardan oluşan teleskoptan 13,5 milyar yıl önceki Büyük Patlama'dan sonra ilk oluşan yıldızların ışığından elde edilen bu görüntü, evrenin şimdiye kadar çekilen en derin ve keskin kızılötesi görüntüsü olarak kayıtlara geçti. 
ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla ortak çalışmasının ürünü olan 10 milyar Dolar değerindeki James Webb, bugüne kadar yapılmış en büyük ve güçlü ancak 31 yaşında olan, çalışma ömrünün sonuna yaklaşan Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi görülüyor.

Kızılötesinde şimdiye kadar gözlemlenen en belirsiz nesneler de dahil binlerce galaksi, Webb'in görüşünde ilk kez ortaya çıktı.  James Webb'in sunduğu görüntü, evrenin oluşumu ve olası başka yaşanabilir gezegenlerin keşfi için önem taşıyor.

GÖRÜNTÜLER ABD BAŞKANI BİDEN'A DA İZLETİLDİ

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait, uzayın derinliklerini gözlemleyen James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen ilk tam renkli fotoğraflardan birini, Beyaz Saray'da düzenlenen törende kamuoyuyla paylaştı.

Beyaz Saray'da düzenlenen törende NASA yetkilileri, Biden'a teleskopun çektiği ilk fotoğraf hakkında bilgi verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime