NATO'da kritik görüşme

Ankara’nın askıya aldığı Türkiye - İsveç - Finlandiya üçlü görüşmeleri bugün Brüksel’de, NATO karargâhında yapılacak.
ABONE OL
Abone Ol
NATO'da kritik görüşme
Haberler / Dünya
9 Mart 2023 Perşembe 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye, İsveç ve Finlandiya bugün Brüksel'de masaya oturacak. Görüşmede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Yardımcısı Burak Akçapar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın temsil ederken masada, NATO yetkilileri de yer alacak.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN TAAHHÜTLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantının gündeminde İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütleri yerine getirip getirmediği görüşülecek. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson geçen gün, terörle ilgili yeni ceza yasasının mecliste oylanacağını duyurarak "Bu yasayla terör örgütlerine katılmak ve finans sağlamak yasaklanacak" dedi.

GÖRÜŞMELER ASKIYA ALINMIŞTI

Türkiye, Ocakta Stockholm'deki propagandalar nedeniyle üçlü müzakereleri süresiz askıya almıştı. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Çavuşoğlu ile Ankara'da yaptığı görüşmeden sonra müzakerelerin tekrar başlayacağı açıklanmıştı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA TEMMUZ'U İŞARET EDİYOR

İsveç ve Finlandiya da üyelik hedefi olarak Litvanya’da Temmuz ayında gerçekleşecek NATO liderler zirvesini öngördükleri mesajını kamuoyuna iletiyor ancak sürecin en kısa sürede tamamlanması beklentilerinden vazgeçmediklerini de vurguluyor.

"ERDOĞAN DAHA OLUMLU"

Bugün yapılacak üçlü görüşme öncesi İsveç basınında pozitif bir havanın hakim olduğu görüldü. Aftonbladet gazetesinin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı röportajdan alıntılar yapan gazeteler durumun çok kötü olmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in üyeliği konusunda eskisinden daha olumlu olduğunu öne sürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime