NATO tartışmaları: Finlandiya'dan Türkiye açıklaması!

NATO'ya üye olmak isteyen Finlandiya ve İsveç'e karşı Türkiye'nin itirazı hakkında Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö "Türkiye ile NATO'ya başvuru konusundaki durumu, yapacağımız yapıcı müzakerelerle çözeceğimizden eminim" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
NATO tartışmaları: Finlandiya'dan Türkiye açıklaması!
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2022 Salı 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliği son günlerin en sıcak gündem konusu. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, bugün İsveç'e giderek parlamentoda dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Niinistö, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'e karşı aldığı tavrı değerlendirdi.

"ÇÖZECEĞİMİZDEN EMİNİM"

Niinistö, "Türkiye ile NATO'ya başvuru konusundaki durumu, yapacağımız yapıcı müzakerelerle çözeceğimizden eminim" dedi.

"NATO İÇİN BİR ZENGİNLİK"

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ise Türkiye'nin tavrı ile ilgili, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmesiyle ilgili tüm kararlar oy birliğiyle alınmalıdır. Bu nedenle Türkiye ile de çok yoğun bir şekilde görüşmemiz ve sunulan endişelerin veya argümanların da ciddiye alınması önemli ama sonuçta böylesine güçlü iki AB ülkesinin, Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya katılması NATO için bir zenginliktir. Türkiye'nin de buna ikna olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime