Nepal'de yaşanan uçak faciasında yeni gelişme: Kara kutuya ulaşıldı

Nepal'de meydana gelen uçak faciasında 68 kişi hayatını kaybederken 4 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan uçağın kara kutu ve kayıt cihazının bulunup iyi durumda olduğu belirlendi.
ABONE OL
Abone Ol
Nepal'de yaşanan uçak faciasında yeni gelişme: Kara kutuya ulaşıldı
Haberler / Dünya
16 Ocak 2023 Pazartesi 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nepal'in merkezindeki Pokhara bölgesinde dün 72 kişinin bulunduğu yolcu uçağı düştü. Kazada 68 kişi hayatını kaybederken 4 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan uçağın kara kutu ve kayıt cihazının bulunup iyi durumda olduğu belirlendi.

KOMİSYON KURULDU

Nepal’de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı Pokhara Havaalanı’na iniş yapmaya çalıştığı esnada düştü. Himalayalarda son 30 yılda yaşanan en ölümcül uçak kazası olarak nitelendirilen kazada, 68 kişi hayatını kaybetti, 4 kişiyi ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ulusal yas ilan edilen ülkede kazayı araştırmak için de bir komisyon kuruldu.

KARA KUTU İYİ DURUMDA

Ayrıca yetkililer, 72 kişiyi taşıyan çift motorlu ATR 72 tipi uçağın kara kutusunun ve kokpit ses kayıt cihazının bulunduğunu açıkladı. Kara kutu ve kayıt cihazının iyi durumda olduğu belirlendi. Nepal'de 2000'den bu yana helikopter ve uçak kazalarında 350'den fazla kişi hayatını kaybetti. Dünyada 14 yüksek dağın 8'ine ev sahipliği yapan Nepal'de hava koşulları ani değişiklikler gösterebiliyor bu da tehlikeli durumlara yol açıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime