Netanyahu hükümetine protesto: Binlerce kişi sokağa döküldü

İsrail’de halk, Binyamin Netanyahu liderliğinde geçtiğimiz haftalarda göreve başlayan aşırı sağcı hükümete karşı sokaklara döküldü. Tel Aviv şehrinde meydanlara çıkan protestocular, "Demokrasi tehlikede" ve "faşizme ve apartheid'e karşı birlikte" yazılı pankartlar taşıdı.
ABONE OL
Abone Ol
Netanyahu hükümetine protesto: Binlerce kişi sokağa döküldü
Haberler / Dünya
8 Ocak 2023 Pazar 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Neredeyse iki yıl sonra tekrar başbakanlık koltuğuna oturan Bibi olarak da bilinen Binyamin Netanyahu öncülüğünde kurulan aşırı sağ partilerin bulunduğu koalisyon hükümetine karşı bir araya gelen binlerce İsrailli sokaklara indi. Öfkeli kalabalık, "Demokrasi tehlikede", "faşizme ve apartheid'e karşı birlikte" gibi pankartlar taşıdı.

KOALİSYON'DA TARTIŞMALI İSİMLER

Netanyahu, 1 Kasım'daki seçim zaferinin ardından, geçen ayın sonlarında, bazı yetkilileri şu anda önemli bakanlıkların başına geçen aşırı sağcı partilerden oluşan bir koalisyonun başında göreve başladı. Koalisyonda, vergi kaçırdığını kabul eden bir siyasetçi ve evinde ibadet eden çok sayıda Filistinliyi katleden bir adamın portresini saklayan biri de dahil olmak üzere bir grup aşırı sağcı siyasetçiyi barındırıyor. Kendisi de mahkemede yolsuzluk suçlamalarıyla mücadele eden 73 yaşındaki Netanyahu, 1996-1999 ve 2009-2021 yılları arasında başbakanlık yaparak İsrail tarihinde en uzun süre görevde bulunan başbakan oldu.

YARGI REFORMU ENDİŞE UYANDIRDI

Yeni hükümet, işgal altındaki Batı Şeria'da yerleşim yerlerini genişletme politikası ve LGBT topluluğunun üyelerini ve destekçilerini endişelendiren sosyal reformları gerçekleştirme planlarını açıkladı. Protestoya, İsrail parlamentosunun sol görüşlü ve Filistinli üyeleri öncülük ederken, Protestocular, hükümetin uzun süredir vaat ettiği ve ülkenin Yüksek Mahkemesi'ni zayıflatmayı amaçlayan yargı sistemi revizyonunu açıklayan Adalet Bakanı Yariv Levin'i hedef aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime