Papa Francis'ten Rusya'ya komşu göndermesi

Rusya’nın Ukrayna işgaliyle ilgili söylemleriyle sık sık dikkatleri üzerine çeken Katolik dünyasının lideri Papa Francis’ten bir açıklama daha geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Papa Francis'ten Rusya'ya komşu göndermesi
Haberler / Dünya
25 Aralık 2022 Pazar 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Papalığının 10. Noel’ini kutlayan Francis, salgın nedeniyle birkaç yıl sınırlı katılımın ardından Aziz Petrus Bazilikası'nda yaklaşık 7 bin kişilik bir kalabalığa hitap etti.

"BAŞLICA KURBANLAR ZAYIF VE SAVUNMASIZ OLANLAR"

Noel öncesinde yapılan etkinlikte Papa, "Dünyamızdaki erkekler ve kadınlar zenginlik ve güce açken komşularını, erkek ve kız kardeşlerini bile tüketiyor. Kaç tane savaş gördük ve bugün bile kaç yerde insan onuru ve özgürlüğü hor görülüyor!" dedi.

Rusya, Şubat ayında komşusu Ukrayna’yı işgal ettiğinden beri, sık sık savaşa değinen Papa Francis, bu sefer, "Her zaman olduğu gibi, bu insan açgözlülüğünün başlıca kurbanları zayıf ve savunmasız olanlardır. Savaşın, yoksulluğun ve adaletsizliğin yiyip bitirdiği tüm çocukları düşünüyorum” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime