Polonya, Rusya ve Belarus arasında yaptırım resti! Sınırlarda plaka gerilimi...

Polonya ile Rusya ve Belarus arasında yaptırım çekişmesi sürüyor. 1 Haziran'dan itibaren Polonya, Rusya ve Belarus plakalı kamyon tırları ülkesine almayacak. Yasak treyler ve römorklu araçlar için de geçerli olacak.
ABONE OL
Abone Ol
Polonya, Rusya ve Belarus arasında yaptırım resti! Sınırlarda plaka gerilimi...
Haberler / Dünya
31 Mayıs 2023 Çarşamba 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmeye başlamasıyla beraber başlayan Polonya ile Rusya ve Belarus gerginliği arttı. Polonya'dan iki ülkeye yeni yaptırım geldi. Polonya İçişleri Bakanlığı, Polonya ve Belarus vatandaşı gazeteci Andrzej Poczobut'un kendisine verilen 8 yıllık hapis cezasına yaptığı itiraz başvurusunun reddedilmesi üzerine Belarus'a yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı.

SÜRESİZ YASAK

Polonya İçişleri Bakanlığı, bu kapsamda 1 Haziran’dan itibaren Belarus ve Rusya plakalı kamyon ve tırların ülkeye girişini süresiz olarak yasakladı.

Yasağın treyler ve römorklu araçları da içerdiğini belirten İçişleri Bakanlığı, 159'u milletvekili olmak üzere 365 Belarus vatandaşına da hem Polonya'ya hem Schengen bölgesine giriş yasağı getirdi. Bu kişilerin ekonomik varlıklarının da dondurulmasına karar verildi.

Polonya, Poczobut'un siyasi bir yargılama sürecinde temelsiz suçlamalarla 8 yıl hapse mahkum edildiğini ileri sürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime