Rus kadın, Zelenskiy’e ‘yakışıklı’ dedi! Ceza kesildi

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken işgale destek vermeyen Ruslar da ülkelerinde cezalarla karşı karşıya kalıyor. Olga Slegina isimli kadının sırf Zelenskiy'nin yakışıklı olduğunu söylediği için Moskova'da beş dakika süren duruşmada 40 bin ruble (9500 TL) para cezasına çarptırıldığını bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Rus kadın, Zelenskiy’e ‘yakışıklı’ dedi! Ceza kesildi
Haberler / Dünya
20 Nisan 2023 Perşembe 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya'da 70 yaşındaki bir kadının, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’le ilgili “yakışıklı genç adam” dediği için mahkemede para cezası aldığı belirtildi.

9500 TL CEZA KESİLDİ

Moskova merkezli bir insan hakları örgütü, Olga Slegina isimli kadının sırf Zelenskiy'nin yakışıklı olduğunu söylediği için Moskova'da beş dakika süren duruşmada 40 bin ruble (9500 TL) para cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Yaşlı kadının geçen aralıkta bir sağlık merkezinde, Zelenskiy için “deli” diyen başka bir kadına “Bence iyi bir espri anlayışı var. Yakışıklı genç bir adam” dediği ve bunu duyanların ihbarı üzerine gözaltına alındığı bildirildi. Slegina, “Zelenskiy'i övmek ve Rus ordusunun itibarına saygısızlık” suçlamasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu.

Okuyamadığı bir kağıdın kendisine imzalatıldığını anlatan kadın da, olay karşısında şoke olduğunu ve neler olduğunu anlayamadığını söyledi.

Rusya'da Ukrayna'daki işgalden sonra kabul edilen yasayla Rus ordusuna saygısızlık edenlere hapis ve para cezası verilmesi öngörülüyor. Savaş karşıtı Rusların düzenlediği gösterilerde de binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime