Rus tanklarında hata iddiası!

Ukrayna savaşı havaya uçan Rus tanklarının görüntüleriyle de akıllara kazındı. Metrelerce havaya uçan Rus taretlerinde ölümcül bir tasarım hatası olduğu iddia ediliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Rus tanklarında hata iddiası!
Haberler / Dünya
29 Nisan 2022 Cuma 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya'nın Ukrayna işgalinde öne çıkan görüntülerden biri imha edilmiş onlarca Rus tankı.

Tek bir darbe aldıklarında alev topuna dönüşüyorlar. Tonlarca ağırlıktaki taret bölümü metrelerce yüksekliğe ulaşıyor.

Son dönemde Batı medyasında sıkça konuşulan bir konu var; Rus tanklarını "paletli tabutlar" haline getiren tasarım kusuru.

Uzmanlara göre; Rus tanklarında, "taretin hemen altındaki döner cephanelikte" 40 kadar mermiyi depolama kapasitesi, aslında büyük bir zaafiyet.

Uzmanlar, dolaylı bir vuruşun bile mühimmatın ateşlenmesine yol açan "zincirleme reaksiyonu tetiklediğine" dikkat çekiyor.

ALEV TOPUNA SIKIŞIP KALABİLİR

Bu tasarım hatasının, taretin havaya uçmasına ve mürettebatın bir alev topunun içinde sıkışıp kalmasına neden olduğu belirtiliyor.

Bu kusur, 1991 ve 2003 Körfez Savaşlarında Irak'ın Rus yapımı T-72 tanklarında dikkat çekti. Ancak; T-90 ve T-80 dahil sonraki modeller, bu yanlış yükleme sistemi nedeniyle aynı güvenlik açığına sahip şekilde üretildi.

Askeri yorumcular Ukrayna'daki Rus tanklarının kolayca infilak etmesini bu sebeple ilişkilendiriyor. Ukrayna ordusunun iddiasına göre Ruslar 970 tank kaybetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime