Rusya'dan Azerbaycan'a suçlama!

Rusya, Azerbaycan'ı güçlerinin sınır çizgisini geçmesine izin vererek Moskova arabuluculuğunda 2020'de Ermenistan ile varılan ateşkesi ihlal etmekle suçladı.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya'dan Azerbaycan'a suçlama!
Haberler / Dünya
26 Mart 2023 Pazar 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusuna bağlı bir birliğin 25 Mart'ta Şuşa'da bulunan temas hattını geçtiği öne sürüldü. 

Bölgede bulunan Rus barış güçlerinin 'gerginliği ve karşılıklı provokasyonları önlemeye yönelik tedbirler aldığı' belirtildi.

Moskova'dan yapılan açıklamadan saatler önce Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, Dağlık Karabağ'da bazı ulaşım yollarının kontrolünü ele geçirdiklerini duyurmuştu. 

Açıklamada, "Laçın'ın kuzeyindeki tali yollarda Ermenistan'dan silah tedariki için kullanılmasını önlemek amacıyla Azerbaycan Ordusuna bağlı birimler tarafından gerekli kontrol tedbirleri uygulandı" ifadeleri yer aldı. 

KarabağErmenistan'a bağlayan tek yol olan Laçın koridoru, iki ülke arasında gerilime neden olmaya devam ediyor. Ermenistan, Azeri tarafı koridoru kapatarak bölgede insani krize neden olmakla suçluyor.  Bakü yönetimi ise suçlamaları kabul etmiyor. 

PAŞİNYAN'DAN PUTİN'E ŞİKAYET

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan'la artan gerilimi durdurmakta başarısız olan Rus barış gücü ile ilgili "sorunlardan" şikayetçi olduğunu söyledi.

Basın toplantısında konuşan Paşinyan, pazartesi günü telefonda görüştüğü Putin'e "Dağlık Karabağ'daki olası gerilim tehlikesinden" ve "Rus barış gücü sorumluluğundaki bölgedeki sorunlardan" bahsettiğini bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime