Rusya ve Belarus'a kötü haber! İptal ediliyor...

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı devam ederken, Avrupa'dan da Rusya ve Belarus'a karşı yaptırımlar her geçen gün artıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya ve Belarus'a kötü haber! İptal ediliyor...
Haberler / Dünya
28 Mart 2022 Pazartesi 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkeler tarafından yatırım karşılığı vatandaşlık uygulaması kapsamında bazı Rusya ve Belarus vatandaşlarına verilen "altın pasaportların" geri alınmasını talep etti.

AB Komisyonu, üye ülkelerin bazılarında bulunan ve "altın pasaport" olarak bilinen yatırım karşılığı vatandaşlık uygulamasının sonlandırılması tavsiyesinde bulundu.

YAPTIRIMLAR GENİŞLİYOR

AB Komisyonunun hazırladığı tavsiye kararında, AB'nin yaptırım listesinde bulunan veya "Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını destekleyen" bazı Rus ve Belarus vatandaşlarının, AB vatandaşlığı almış olabileceği belirtildi.

Bu kişilerin, AB ülkelerinin vatandaşlığını almamış olsa da oturum izni sayesinde AB'ye rahatça girebileceği, Schengen bölgesinde serbestçe dolaşabileceği kaydedildi.

AB açıklamasında, bu durumun risk oluşturduğu ve yapılacak bireysel değerlendirmelerden sonra risk oluşturan "Ruslara ve Belaruslulara verilen vatandaşlıkların ve oturum izinlerinin iptal edilmesi" gerektiği dile getirildi.

"Altın vize" olarak adlandırılan yatırım karşılığı oturma izninin de daha sıkı kontrollerden sonra verilmesi talep edildi. AB Komisyonu, Rusya-Ukrayna savaşının kara para aklama, yolsuzluk, vergi kaçakçılığı gibi suçlarla ilgili tehlikeleri bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Komisyon, bu nedenle yatırım karşılığı oturum izni kapsamında tüm Rusya ve Belarus vatandaşlarına oturum verilmesi uygulamasının askıya alınmasını istedi.

AB üyesi ülkenin vatandaşlığını elde eden kişi aynı zamanda AB vatandaşı sayılıyor. AB ülkelerinden birinin pasaportuna sahip olan kişiler, AB içinde serbest dolaşım, AB iç pazarına erişim ve Avrupa Parlamentosu (AP) ile ülkelerin seçimlerine katılma ve oy kullanma haklarını ediniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime