Rusya yaş sınırını öyle bir seviyeye çekti ki... Mezarda askerlik!

Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken, Rusların asker bulamadığı ve seferberlikten kaçındıkları için bunun yerine emeklilik yaşını artırdığı iddia edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Rusya yaş sınırını öyle bir seviyeye çekti ki... Mezarda askerlik!
Haberler / Dünya
3 Haziran 2022 Cuma 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Savaşta dengenin Rusya lehine değişmediği ancak taktik olarak Rusya'nın lehine günler yaşandığını kaydeden Işık, ilk zamanki plansız atak kısmından daha zekice bir planlamanın başladığının görüldüğünü belirtti.

Rusya'nın en kuvvetli olduğu yanının elindeki imkânları kullanabilmek olduğunu kaydeden Işık, Rusya'nın gıda krizini kasıtlı olarak köpürttüğüne işaret ederek, "Yiyecek olayını kendi lehine silah olarak kullanmaya başladı" dedi.

Rakamlara bakıldığında dünyanın büyük çoğunluğunun Ukrayna'nın arkasında olmadığına dikkat çeken Işık, çoğunluğun Rusya'yı karşısına almaktan çekindiğini söyledi.

"HAZİRAN ZOR GEÇECEK"
Medyascope'ta Işın Eliçin'in konuğu olan Yörük Işık, haziran ayının Ukrayna ordusu açısından zor geçeceğini, sahada Rusların yeni taktik başarılar kazanabileceğini söyledi.

Rusya'nın tank gücünün üçte birini kaybettiğini iddia eden Işık, Rusya'nın asker mevcuduyla ilgili önemli savlar ortaya sürdü.

"RUSYA'NIN ASKERİ KALMADI"
Rusya'nın taburlarının 900 kişiden oluştuğu iddialarının artık gerçeği yansıtmadığını kaydeden Işık, Kremlin'in seferberlik ilan etmek yerine emeklilik yaşını artırdığını böylece ülke kamuoyuna karşı bir prestij kaybını önlemeye çalıştığını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime