Sadece bir lokma aldı! Hayatına mal oldu

İngiltere’de bir genç, sipariş ettiği körili yemeğinden sadece bir lokma yedikten sonra trajik bir şekilde hayatını kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
Sadece bir lokma aldı! Hayatına mal oldu
Haberler / Dünya
8 Mart 2024 Cuma 20:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere’de yaşayan ve fındık ile badem alerjisi olan Joseph Higginson'ın daha önce hiçbir sorun yaşamadan defalarca yediği aynı tavuk yemeği bu sefer ölümüne sebep oldu. Higginson'ın ailesi ise alerjilerin zamanla ilerleyerek daha da kötüleşebileceğine dikkat çekti.

27 yaşında ve tamirci olan Higginson’ın bir Hint restoranından içeriğinde badem olduğu açıkça belirtilen yemek siparişinde tüm doğru alerji bilgileri sağlanmıştı. Polis restoranın paket servisini araştırdı ancak herhangi bir sorun bulamadı.

BİR LOKMA HAYATINA MAL OLDU

Manchester Evening News'in haberine göre, Kendisine yalnızca birkaç ay önce alerji teşhisi konulan Higginson evde körili tavuktan bir lokma yedikten sonra kalp krizi geçirdi.

Rochdale Adli Tıp Mahkemesi'ndeki soruşturmada, Haziran 2022'de bir alerji uzmanı tarafından yapılan deri testiyle yer fıstığına, ağaç yemişlerine, bademlere ve Hindistan cevizine alerjisi olduğu doğrulandı. 

28 Aralık 2022'de aile yemeği sırasında yaşanan trajedide, Higginson yemeğinden bir lokma aldı ve sonrasında banyoya koştu. Burada yığılıp kalan gence ailesinin müdahalesi de sonuç vermedi.

MERAK UYANDIRDI

Hastaneye kaldırılan ve burada hayatını kaybeden Higginson’ın ölüm nedeninin "akut anafilaksi" olduğu söylendi. Daha önce de bu yemeği yiyen ama etkilenmeyen gencin durumu, alerjilerin ilerleyebileceği konusunda kamuoyunda merak uyandırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime