Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 44'e yükseldi

Filipinler'de afet dairesi tarafından yapılan açıklamada yağışın yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi.
ABONE OL
Abone Ol
Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 44'e yükseldi
Haberler / Dünya
30 Aralık 2022 Cuma 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Filipinler’in Misayas ve Mindanao bölgeleri başta olmak üzere ülkenin farklı kesimlerinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağışların bilançosu ağırlaşıyor.

28 KİŞİ KAYIP

Ülkenin afet dairesi olan Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi, (NDRRMC) yaptığı açıklamada yağışın yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 25'ten 44’e yükseldiğini, kayıp sayısının da 28’e yükseldiğini bildirdi.

50 BİNDEN FAZLA KİŞİ EVLERİNİ TERKETTİ

Konseyin aktardığı bilgiye göre köyler, kasabalar ve yollar sular altında kalırken, 50 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yağmurların aralıklı olarak devam ettiği aktarıldı. Yerel basında, çarşamba günü tahliye merkezlerine dönüştürülen spor salonlarını dolduran insanların ve günlerce süren şiddetli yağmurların ardından bölge sakinlerinin enkazları kaldırdığı ve evleri temizlediği görüntüler yer aldı. Sel felaketinin altyapıda ve tarım arazilerinde yol açtığı zararın ise 1.36 milyar peso (24.4 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime