Senaristler greve gidiyor!

Amerikan Yazarlar Birliği, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle geniş çapla bir greve gidiyor. Anlaşma sağlanamazsa ABD merkezli Netflix, Amazon, HBO gibi tüm dizi platformları grevden etkilenebilir.
ABONE OL
Abone Ol
Senaristler greve gidiyor!
Haberler / Dünya
2 Mayıs 2023 Salı 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2007-2008 yıllarında Amerikan Yazarlar Birliği’nin (WGA) gerçekleştirdiği grev, 100 gün sürmüş ve bu 2,1 milyar dolar zarar mal olmuştu. Birlik, yeniden greve gitme kararı aldı.

ABD'deki senaristler ve içerik üreticileri prodüksiyon şirketleriyle modern medya ortamına uygun çalışma koşullarının sağlanması için geniş bir greve gidiyor.

PAZARLIK YAPILIYOR

Film, komedi, bölümsel içerik üreticileri gibi alanlardan yazarları temsil eden Amerikan Yazarlar Birliği (WGA) ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasındaki müzakerelerin 2 Mayıs'ta (bugün) başlayacak. AMPTP, tüm büyük stüdyolar ve yüzlerce yapım şirketi adına pazarlık yapıyor.

Öte yandan Netflix, Walt Disney gibi şirketleri temsil eden Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği, müzakerelerde cömert bir artış yapılacağını dile getirdi.

11 bin 500 üyesi bulunan sendika, çalışma koşullarının katlanılmaz olduğunu aktardı. WGA ile AMPTP arasında anlaşma sağlanamazsa önümüzdeki aylarda vizyona girecek sinema filmlerinden ABD merkezli Netflix, Amazon, Apple ve HBO gibi tüm dizi platformlarının etkilenmesi mümkün.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime