Soledar bilmecesi: Rusya aldık dedi Ukrayna reddetti

Rusya yaptığı açıklamada, askeri birliklerinin, Ukrayna'nın doğusundaki Soledar'ı günlerce süren çatışmalardan sonra ele geçirdiğini söyledi. Ukrayna cephesinden ise aksi yönde açıklama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Soledar bilmecesi: Rusya aldık dedi Ukrayna reddetti
Haberler / Dünya
13 Ocak 2023 Cuma 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya yaptığı açıklamada, askeri birliklerinin, Ukrayna'nın doğusundaki Soledar'ı günlerce süren çatışmalardan sonra ele geçirdiğini söyledi. Kasabadaki son durum ise henüz doğrulanamadı.

RUSYA İÇİN STRATEJİK ÖNEMİ VAR 

Sabah saatlerinde Kiev, "hararetli" bir gece olarak nitelendirdiği olaydan sonra çatışmaların devam ettiğini söyledi. Rusya, Soledar'ın ele geçirilmesinin, Ukrayna'nın yakınlardaki Bakhmut kentine giden ikmal yollarının kesilmesini ve kalan Ukrayna kuvvetlerini tuzağa düşürmesini mümkün kılacağını söyledi. Moskova Savunma Bakanlığı, "Soledar'ın ele geçirilmesi, Rus hava kuvvetlerinin, füze kuvvetlerinin ve topçuların yaptığı sürekli bombardımanlar sonucu mümkün olduğunu "söyledi.

UKRAYNA VE ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kiev, Rusya'nın Soledar'da çorak bir arazi için dalga dalga asker ve paralı askeri seferber ettiğini söyleyerek rusyayı eleştirdi. ABD'li yetkililer de Soledar ve Bakhmut'taki bir Rus zaferinin savaşın genel gidişatına çok az etki edeceğini söylediler. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby Perşembe günü Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte, "Hem Bakhmut hem de Soledar Rusların eline geçse bile, bunun savaşın kendisi üzerinde stratejik bir etkisi olmayacak" demişti.

UKRAYNALI BAKAN YARDIMCISI ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR DEDİ

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar ise Telegram'dan yayınladığı mesajda "Soledar'daki hararetli bir gece yaşandı, çatışmalar devam etti" dedi. Soledar'ın da içinde bulunduğu Donetsk bölgesini kastederek, "Düşman (Rusya), ana kuvvetlerinin neredeyse tamamını Donetsk'e yönlendirdi ve yoğun bir taarruz sürdürüyor. Savaşçılarımız ise savunmayı cesurca sürdürüyor." dedi (Reuters)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime