Suudi petrol tesisine füzeli saldırı

Avrupa ve ABD Rus gazına bağımlılığı azaltmak için yeni yollar ararken Suudi Arabistan'dan saldırı haberi geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Suudi petrol tesisine füzeli saldırı
Haberler / Dünya
26 Mart 2022 Cumartesi 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Husiler petrol devi Saudi Aramco tesislerine saldırdı. Suudi Arabistan'a göre bu saldırı sadece Suudi Arabistan'ı değil, küresel enerji güvenliği de hedef aldı. Rusya-Ukrayna savaşı enerji fiyatları üzerindeki baskıyı artırmış, batı yeni Rus gazına bağımlılığı azaltmak için yeni arayışa girmişti. Böyle bir dönemde Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Aramco petrol tesisi, İran destekli husiler tarafından vuruldu. 2 petrol deposunda yangın çıkarken herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Yemen’de hükümet güçlerine destek veren Arap koalisyonu sözcüsü Turki el-Maliki saldırının "Enerji güvenliği üzerinden küresel ekonomiyi etkilemeyi hedeflediğini" savundu.

Suudi Arabistan enerji bakanlığı da bu tür saldırıların Suudi Arabistan'ın yanı sıra küresel enerji güvenliğini de hedef aldığına dikkat çekti. Bakanlık, İran'ı husileri balistik füzeler ve gelişmiş insansız hava araçlarıyla silahlandırmaya devam etmekle suçladı.

Saldırıların "Suudi Arabistan'ın üretim kapasitesini ve küresel pazarlara karşı yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetini etkilemesine yol açacağını" vurguladı.

Türkiye Dışışleri de saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan’daki sivil hedeflere yönelik roketlerle gerçekleştirilen saldırıları kınıyoruz. Bu çerçevede, Suudi Arabistan’la dayanışmamızı ve körfez bölgesinin güvenliğine olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz." denildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime