Tayvan gerilimi, altın fiyatlarını yükseltti!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian yapılan açıklamada Çin’in, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için sert tedbirler alacağını ve Çin ordusunun Pelosi’nin ziyaretini ‘‘oturup izlemeyeceğini” kaydetti.
ABONE OL
Abone Ol
Tayvan gerilimi, altın fiyatlarını yükseltti!
Haberler / Dünya
2 Ağustos 2022 Salı 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın fiyatları, ABD-Çin ilişkilerinin gerilmesi ve küresel resesyon endişeleriyle paralel olarak üst üste beşinci seansta da kazanım elde etti ve son bir ayın zirvesine yükseldi.

Dün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Asya gezisi çerçevesinde Tayvan’ı da ziyaret edeceğine dair iddiaların yayılması Washington ile Pekin arasında tansiyonu yükseltti.

GÜVENLİ LİMAN ÖZELLİĞİ ÖN PLANA ÇIKTI
Pelosi’nin Tayvan’a gideceği iddiası Çin-ABD gerilimini tırmandırırken iki ülke arasında fırtınalı bir dönemin başlayacağına dönük endişeler altının güvenli liman özelliğini ön plana çıkartarak değerli metali temmuz başından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Kıymetli metal jeopolitik çalkantıların tırmanması nedeniyle yatırımcının risk iştahının düşmesinden yararlanırken ekonomide risklerin artması da altının 15 ayın en düşük seviyesinden toparlanmasına yardımcı oldu.

EKONOMİDEKİ RİSKLER DE ALTINI DESTEKLİYOR
Dolardaki rallinin tersine dönmesi ve küresel ekonomiye ilişkin artan korkular altın fiyatlarını artıran bir başka gelişme oldu. Önceki hafta temmuz ayı içinde Fed'in 100 baz puanlık faiz artışı yapacağı beklentileriyle ons başına 1680 dolara kadar gerileyen altın piyasasında Fed'in açıklamasının ardından agresif tutumun yavaşlayacağı beklentileri ile düşüş sona ermişti.

ABD ekonomisindeki bozulma sinyalleri de bu beklentileri destekleyen ve altındaki düşüşü durduran bir başka gelişme oldu. Son verilere göre, ABD ekonomisi iki çeyrek art arda küçülerek resesyona girmesiyle geçen hafta ons kazanımlarını hızlandırmıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime