Time dergisi "Yılın Kişisi"' seçti

Time dergisi 2022 yılı için "Yılın Kişisi" olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi seçti.
ABONE OL
Abone Ol
Time dergisi
Haberler / Dünya
7 Aralık 2022 Çarşamba 18:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD merkezli Time dergisi yılın kişisini açıkladı.  Time dergisi 1927’den bu yana her yıl düzenlediği 'Yılın Kişisi' ödülünün bu yılki kazananının Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski olduğunu duyurdu.
 
Geçtiğimiz haftalarda oylama başlatan Time editörleri bu yıla damga vuran kişinin Ukrayna lideri Zelenski olduğu kararına vardı. Öte yandan Zelenski ile birlikte ülkenin işgale karşı direncine işaret eden "Ukrayna'nın ruhu" da Yılın Kişisi listesinde yer aldı.
 
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Edward Felsenthal, "Ukrayna savaşı insanı ister umutla, ister korkuyla doldursun, Zelenski on yıllardır görmediğimiz bir şekilde dünyayı harekete geçirdi." ifadelerini kullandı.
 
Açıklanan aday listesinde ön elemede eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li şarkıcı Beyonce, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, İngiltere Kralı 3. Charles ve iklim aktivisti Greta Thunberg de yer alıyordu. Finalistlerde öne çıkan isimler arasında ise Florida Valisi Ron DeSantis, Elon Musk, İran'daki protestocular, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bulunuyordu.
 
Dergi geçtiğimiz yıl ise ünlü milyarder Elon Musk'ı yılın kişisi olarak belirlemişti. Geçtiğimiz günlerde Britanya'nın önde gelen finans yayınlarından Financial Times da Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'yi 'Yılın Kişisi' olarak belirlemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime