Trump dolandırıcılık davasında kesilen cezayı ödemeyeceğini açıkladı

Trump Organization, New York Temyiz Mahkemesi'nin verdiği cezanın tamamını teminat altına alamayacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Trump dolandırıcılık davasında kesilen cezayı ödemeyeceğini açıkladı
Haberler / Dünya
19 Mart 2024 Salı 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trump Organizasyonu, New York Temyiz Mahkemesi tarafından kesilen 454 milyon dolarlık para cezasının tamamını alamadığını iddia etti. Örgütün Baş Hukuk Müşaviri Alan Garten, tazminat tutarının büyüklüğü nedeniyle kefil olmak isteyen bir sigorta şirketinin bulunmadığını, Trump'ın varlıklarının teminat olarak kullanılabileceğini belirtti.

Trump'ın avukatları, toplam para cezasının daha az bir kısmının teminat olarak kabul edilmesini talep etti. New York Başsavcılığı, Trump'ın yaptırımdan kaçmaya çalışacağı korkusuyla bu talebe karşı çıktı.

"Gayrimenkul dolandırıcılığı" davası olarak bilinen davada, Trump ve çocuklarının servetlerini 3,6 milyar dolar fazla abarttıkları iddia ediliyor.

Yargıç Arthur Engoron, Trump ve şirketinin yanlış mali bilgiler sunarak bankaları, sigortacıları ve iş adamlarını dolandırdığına karar verdi.

Para cezalarının yanı sıra Trump ve çocuklarına şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapmaları ve bankalardan kredi almaları da yasaklandı.

Trump'ın, varlıklarına New York Başsavcılığı tarafından el konulmasını önlemek için 25 Mart'a kadar toplam tutarı teminat olarak vermesi gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime