Tunus Cumhurbaşkanı'ndan referandum çağrısı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, anayasa teklifinin otoriter yönetimi yeniden ayağa kaldırmayacağını savunarak siyasi yelpazenin dört bir yanından gelen eleştirilere açıklık getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Tunus Cumhurbaşkanı'ndan referandum çağrısı
Haberler / Dünya
5 Temmuz 2022 Salı 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçen yaz seçilen parlamentoyu, düşmanlarının darbe dediği bir adım atarak kararnameyle yönetmek üzere deviren Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, kendi eylemlerine yönelik yapılabilecek olası müdahalelerin etkisini azalttı ve kendi yetkilerini büyük ölçüde genişletecek yeni bir anayasa taslağı yayınladı.

İktidar destekçileri, Cumhurbaşkanının, beceriksizlikleri ve yolsuzluklarıyla Tunus'u on yıllık bir siyasi felce ve ekonomik durgunluğa mahkûm eden seçkin güçlere karşı durduğunu söylüyor.

Cumhurbaşkanı, internette yayınladığı bir mektupta Tunusluların hak ve özgürlüklerine yönelik bir tehlike olmadığını söyledi.

DEVLETTİN KASASINI BOŞALTTILAR

Said, anayasasını eleştirenlerin söylemlerini "gerçekten uzak iftiralar" olarak değerlendirerek "Tunus'un on yıllardır, özellikle de son on yılda neler çektiğini herkes biliyor. Devletin kasasını boşalttılar. Fakirler daha da fakirleşti, yolsuzlar daha da zenginleşti" dedi.

Reuters'te yer alan habere göre, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çoğu; anayasanın tek taraflı hazırlandığını, Tunusluların karar vermek için dört haftadan daha az süreleri olduğunu ve kabul edilmesi için asgari bir katılım oranı olmadığı için meşruiyetten yoksun olacağını söyleyerek anayasaya karşı çıkıyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime