Türk keman virtüözü bir ilki gerçekleştirecek

'Türkiye'de sahneye çıkan en küçük kemancı' unvanına sahip olan virtüöz Ece Dolu, ABD'nin Chicago kentinde bulunan De Paul University Concert Hall'da konser verecek.
ABONE OL
Abone Ol
Türk keman virtüözü bir ilki gerçekleştirecek
Haberler / Kültür
28 Temmuz 2017 Cuma 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ece Dolu, 2003 yılında henüz 10 yaşındayken senfoni orkestrayla performans sergileyerek, ‘Türkiye’nin sahneye çıkan en küçük genç kemancısı’ olmuştu. Antalya doğumlu olan 24 yaşındaki Dolu, 8 yaşında Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nın açtığı yetenek sınavını kazandı ve keman eğitimine başlamıştı.

VI. Uluslararası Klasik Müzik yarışmasında 3'üncülük ödülü bulunan Dolu, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok kez sahneye çıktı. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Ankara ziyareti sırasında Çankaya Köşkü'nde İngiltere Kraliçesi onuruna verilen konserde de sahneye çıkan Dolu’nun eğitim adreslerinden birisi de New York'daki Eastman School of Music'ti. Dolu, dünyaca ünlü keman solisti İlya Kaler'in özel daveti ile ABD'nin Chicago kentinde yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

Ağustos ayında Bodrum Müzik Festivali'nde sahneye çıkacak olan Dolu, Ekim ayında ABD'nin Chicago kentinde DePaul University Concert Hall'da solo konser verecek. Dolu, DePaul University Concert Hall'da solo konser gerçekleştiren ilk Türk kemancı unvanını alacak.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime