Türk vatandaşlarını da ilgilendiriyor: Almanya'dan kritik adım!

Alman hükümeti, Alman vatandaşlığına geçişi kolaylaştıracak tasarıyı hazırladı. Yeni tasarıya göre çifte vatandaşlık mümkün olacak.
ABONE OL
Abone Ol
Türk vatandaşlarını da ilgilendiriyor: Almanya'dan kritik adım!
Haberler / Dünya
9 Ocak 2023 Pazartesi 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alman vatandaşlığı kolaylaşıyor, çifte vatandaşlığın önü açılıyor.

İçişleri Bakanlığı, Alman vatandaşlığına geçişi kolaylaştıran tasarıyı ilgili bakanlıklara gönderdi. Tasarıya göre, Alman vatandaşlığına geçmek için şart olan Almanca bilme kuralı esnetilecek. Böylece yeterince Almanca bilmeyen Türk vatandaşlarının da önü açılmış olacak.

Tasarıya göre 67 yaş üzerindekiler için vatandaşlık testi kaldırılacak. Vatandaşlık için ikamet süresinin de 8 yıldan 5 yıla düşürülmesi bekleniyor.

ÇİFTE VATANDAŞLIK GELİYOR

Çifte vatandaşlık konusunda da yasada ciddi reform bekleniyor. Buna göre Alman vatandaşlığı isteyenlere geldiği ülkenin vatandaşlığından çıkması şart koşulmayacak.

Böylelikle opsiyon modeli olarak anılan sistem de ortadan kalkıyor olacak.

Tasarıda Alman vatandaşı olamayanların tanımı da değişiyor. Alman yaşam tarzının benimsenmesi ile ilgili maddenin çıkarılması planlanıyor. Birden fazla eşlilik ve kadın-erkek arasındaki eşitliği inkar edecek davranışlara vatandaşlık hakkının tanınmaması gibi kurallar ise yerini koruyacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime