Türkiye'de popülerleşen 'somon spermi' için uyarı: Uzmanlar önermiyor

Somon spermiyle yapılan yüz bakımları, ünlüler güzellik uzmanları arasında popülerlik kazandı; fakat bu yöntem alerjik reaksiyonlar , tahriş ve cilt hassasiyetine neden oluyor.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye'de popülerleşen 'somon spermi' için uyarı: Uzmanlar önermiyor
Haberler / Sağlık
25 Ekim 2024 Cuma 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Popüler olan yöntem, somon sperminden elde edilen balık DNA’sındaki esnek moleküller olan polinükleotidlerin, derinin altına enjekte edilmesiyle gerçekleşiyor. 

newsweek'ten derlenen habere göre İngiltere'nin Londra kentindeki estetik doktoru olan Dr. Gizem Seymenoglu yaptığı açıklamada, "Polinükleotidlerden faydalanmak için, bunlar polimerize edilmiş enjekte edilebilir bir jele dahil ediliyor ve enjekte edildikten sonra bu jel su molekülleriyle bağlanarak cildi etkili bir şekilde sıkılaştırıyor ve nemlendiriyor." ifadelerini kullandı. 

Tedavinin henüz ABD Gıda ve İlaç Dairesi ( FDA ) tarafından onaylanmadığına dikkat çeken Seymenoğlu, tedavinin "on yıldan uzun süredir olağanüstü bir güvenlik siciline sahip" olduğunu söyleyerek kendisinin gözlerinin altına her dört ayda bir yaptığını, hastalarına da önerdiğini ifade etti. 

BU YÖNTEM ÖNERİLMİYOR
Dermotolog Dr. Hadley King ise bu yöntemi denemeyeceğini ve önermeyeceğini söyleyerek yöntemin FDA tarafından onaylanmadığına dikkat çekti. 

Dr. Paul Jarrod Frank da dermatolog Dr. Connie Yang'la benzer görüşleri dile getirerek şunları söyledi: 

Asya'da popüler bir tedavi olsa da, FDA onayı, daha fazla düzenleme ve daha iyi güvenlik verileri olmadan bunu denemekten çekiniyorum.

Harvard Üniversitesi'nden Dermatolog Dr. Kristina Collins ise yaptığı açıklamada, kendisinin de bu eğilime ihtiyatla yaklaştığını ve bunu "deneysel" olarak nitelendirdiğini söyledi. Collins, "Şahsen, güvenliğini ve etkinliğini destekleyen daha fazla hakemli çalışma görmeden somon spermiyle yüz bakımı yaptırmazdım" dedi.

Collins, olası riskler arasında alerjik reaksiyonlar , tahriş ve cilt hassasiyetinin de bulunduğunu da ekledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime