Ukrayna: Rusya yüzünden tahıl anlaşması durabilir!

Ukrayna Restorasyon Bakanlığı, ‘Tahıl girişimi durma tehlikesiyle karşı karşıya’ başlığı ile yaptığı paylaşımda “9 ayda ikinci defa bir inceleme planı hazırlanmadı ve tek bir gemi denetlenmedi” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna: Rusya yüzünden tahıl anlaşması durabilir!
Haberler / Dünya
18 Nisan 2023 Salı 09:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Restorasyon Bakanlığı, Türkiye ve Birleşmiş Milletler garantörlüğünde imzalanan tahıl anlaşması hakkında yeni bir açıklama yaptı.

"TEK BİR GEMİ DENETLENMEDİ"

Bakanlık, ‘Tahıl girişimi durma tehlikesiyle karşı karşıya’ başlığı ile yaptığı paylaşımda “9 ayda ikinci defa bir inceleme planı hazırlanmadı ve tek bir gemi denetlenmedi” dedi.

T24’ün haberine göre, Ukrayna İstanbul'daki Ortak Koordinasyon Merkezi'ndeki Rus temsilcilerin yürüttüğü denetleme planının anlaşmayla çeliştiğini ifade etti. Kiev'e göre Rusya, hangi gemilerin anlaşma kapsamında olduğunu belirlemeye çalışarak Ukrayna'ya müdahil oluyor.

‘HİÇBİR ANLAŞMA TEK TARAFLI OLMAZ’
Kremlin, geçen hafta, anlaşmanın 18 Mayıs'ta tekrar uzatılma olasılığının ‘çok da yüksek olmadığını’ söylemiş ve Rusya'nın ihracatta hâlâ zorlandığına dikkat çekmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Hiçbir anlaşma tek taraflı yürümez, iki ayak da işlemelidir. Bugün baktığımızda işler çok da iyi durmuyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime