Ukrayna’dan Türkiye'ye ‘tahıl koridoru’ çağrısı

Ukrayna, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'ye tahıl koridoru anlaşmasını uzatma müzakerelerinin başlaması için çağrıda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna’dan Türkiye'ye ‘tahıl koridoru’ çağrısı
Haberler / Dünya
1 Mart 2023 Çarşamba 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna hükümetinden bir kaynak, Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'ye tahıl koridoru anlaşmasını uzatma müzakerelerinin başlaması için çağrıda bulunduğunu, ancak herhangi bir yanıt alınmadığını söyledi.

İngiltere merkezli Reuters’a konuşan bir kaynak, "18 Mart çok yakında olduğu için bu sorunla ilgilenmeye başlamamızı talep eden bir mektup gönderdik, ancak şu ana kadar herhangi bir yanıt almadık" dedi.

EN AZ BİR YILLIK UZATMA TALEBİ

Ukrayna Yeniden İnşa Bakan Yardımcısı Yuriy Vaskov, Kiev'in tüm taraflardan anlaşmayı yenilemek için müzakerelere başlamalarını isteyeceğini ve Mykolaiv’deki limanları kapsayan bir anlaşmanın en az bir yıllık bir uzatma talebinde bulunacağını söylemişti.

Geçtiğimiz temmuz ayında BM ve Türkiye'nin aracılık ettiği Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, tahılın Ukrayna’da bulunan üç limandan ihraç edilmesine izin verdi. Anlaşma kasım ayında uzatıldı ve bir uzatma kararlaştırılmadığı takdirde 18 Mart'ta sona erecek.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime