Ukrayna'dan kritik NATO açıklaması! Zelenski zirveye katılacak mı?

Litvanya’da temmuz ayında gerçekleştirilecek NATO zirvesinde Ukrayna’nın İttifaka üyelik sürecine ilişkin davet almak istediği, aksi halde Devlet Başkanı Zelenski’nin söz konusu zirveye katılmayacağı belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Ukrayna'dan kritik NATO açıklaması! Zelenski zirveye katılacak mı?
Haberler / Dünya
30 Haziran 2023 Cuma 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin diplomasi danışmanı İgor Jovkva, temmuzda Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenecek NATO zirvesinde İttifaka üyelik süreçlerinin başlaması için davet almak istediklerini söyledi ve “NATO liderlerinin bu cesareti göstermemeleri halinde de Devlet Başkanı Litvanya’daki zirveye katılmayacak" diye ekledi.

Jovkva, Reuters haber ajansına demecinde, “Başvurumuz şu an NATO müttefikleri liderlerinin masalarında bulunuyor. Vilnius zirvesi bu başvuruya bir yanıt verilmesi için çok iyi bir yer olurdu. Yanıt dediğimizde de üyeliğe davetten bahsediyoruz, ki bu sadece birinci aşama” ifadelerini kullandı.

NATO ülkeleri, Ukrayna’nın İttifaka üyeliği konusunda birbirinden farklı düşünüyor. Bazı Batı ülkeleri üyelik konusunda aceleci davranmanın İttifakı Rusya ile savaşa yaklaştırabileceğinden endişe duyuyor. Zelenski’nin danışmanı Jovkva ise Ukrayna’nın Rusya ile çatışma halindeyken NATO’nun parçası haline gelmesinin mümkün olduğunu düşündüğünü kaydediyor ve “Sadece prosedürlerin başlamasını istiyoruz” diyor.

Daha önce Ukrayna Devlet Başkanlığı ofisi yetkilileri, Zelenski’nin Vilnius’a gidip gitmeme kararını zirveden önce vereceğini söylemişlerdi. Reuters, Zelenski’nin zirvede bulunmayışının Batı’nın birlik içinde olduğu kanısına gölge düşüreceğini yazdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime