Ukraynalı bakandan korkutan açıklama: Rusya yılbaşında Ukrayna'ya kabus yaşatmaya hazırlanıyor

Ukrayna Enerji Bakanı Halushenko, Rusya'nın özellikle seyir füzeleri de kullanarak yılbaşı gecesi büyük çaplı bir saldırı düzenleyebileceği konusunda uyardı.
ABONE OL
Abone Ol
Ukraynalı bakandan korkutan açıklama: Rusya yılbaşında Ukrayna'ya kabus yaşatmaya hazırlanıyor
Haberler / Dünya
27 Aralık 2022 Salı 16:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna- Rusya Savaşı'nda 10 ay geride kalırken Putin, Kiev'i füzelerle vurmaya devam ediyor. Son olarak Halushenko, yılbaşı gecesinde Rusya kuvvetlerinin ülkenin enerji altyapısını ağır bir şekilde vuracağını söyledi. Ukrayna Enerji Bakanı açıklamasında, "Ruslar enerji şebekemize yönelik saldırılarından vazgeçmedi. Yılbaşı gecesi enerji şebekemize zarar vermeye çalışacakları tarihlerden biri olabilir" ifadelerini kullandı.

Ukraynalıların yeni yılı sorunsuz bir şekilde kutlayabilmeleri için enerji altyapısının olabildiğince hızlı bir şekilde onarılmaya çalışıldığının altını çizen Halushenko, ancak bunun "yeni Rus saldırıları olmazsa mümkün olacağını" söyledi.

Rus lider Putin, daha önce Ukrayna'nın enerji altyapısına karşı düzenlediği saldırılara ilişkin, "Komşu ülkenin enerji altyapısına yönelik saldırılarımızla ilgili çok fazla gürültü var. Evet, biz bunu yapıyoruz" açıklamalarını yapmıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime