Ünlü marketlerden alınan çileklerde Hepatit A çıktı!

ABD'de iki marka tarafından üretilip süper marketlere dağıtılan çileklerde Hepatit A virüsüne rastlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Ünlü marketlerden alınan çileklerde Hepatit A çıktı!
Haberler / Dünya
31 Mayıs 2022 Salı 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Corona virüsü, maymun çiçeği virüsü derken ABD’de şimdi de Hepatit A endişesi yaşanıyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ülkede bir 17 kişide Hepatit A vakasına rastlandığını açıklarken, hastalığın kontamine olmuş organik çilekleri yedikten sonra ortaya çıktığı belirlendi.

Hafta sonu, ABD’de FreshKampo ve HEB markalı çilekleri yiyen kişilerde 17 hepatit A vakası rapor edildi. FDA’dan yapılan açıklamada, Hepatit A semptomları geliştiren kişilerin sağlık uzmanlarına başvurmaları gerektiği söylendi. Çileklerin, ABD’nin en ünlü süper marketlerinde satıldığına dikkat çekildi, halka uyarı yapıldı.

HEPATİT A SEMPTOMLARI NEDİR?

Hepatit A virüsü karaciğerde enfeksiyona neden oluyor. Çoğu insan virüse karşı aşılanmış olduğu için virüsle temas etse dahil tedaviye ihtiyaç duymuyor.

FDA, aşılanmamış kişilerin, virüse maruz kaldıktan sonraki iki hafta içinde hepatit A aşısı ve muhtemelen bir antikor ilacı alınmasını da önerdi. Semptomların genellikle 15 ila 50 gün içerisinde gözlenmeye başladığı bildirildi. Bu semptomların en bilinenleri de, yorgunluk, iştahsızlık, karın ağrısı, mide bulantısı, kusma, sarı cilt, koyu renkli idrar olarak açıklandı.

Uzmanlar, nadir durumlarda Hepatit A’nın karaciğerde kronik bir hastalığa yol açabileceğine dikkat çekerken bu durumun karaciğer yetmezliğine ve ölüme yol açabileceği vurgulandı. Özellikle yaşlı insanlar ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerin en riski grupta yer aldığı belirtildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime