Vietnam'da termometreler 44 derecenin üstüne çıktı

Küresel ısınma dünyanın dört bir yanında iyiden iyiye kendini gösterirken, bazı bölgelerde sıcaklık rekorlarının kırılmasında bazı bölgelerde ise sürpriz kar yağışlarına neden oluyor. Vietnam'da termometreler 44 derecenin üstüne çıktı ve hava sıcaklığı 44,1 santigrat derece olarak ölçüldü.
ABONE OL
Abone Ol
Vietnam'da termometreler 44 derecenin üstüne çıktı
Haberler / Dünya
8 Mayıs 2023 Pazartesi 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rekor, ülkenin kuzeyindeki Thanh Hoa bölgesinde kırıldı ve yetkililer halka günün en sıcak saatlerinde evden dışarı çıkmama uyarısı yaptı.

DİĞER ÜLKELERDE DE YÜKSEK SICAKLIKLAR GÖRÜLDÜ
Bölgedeki diğer ülkelerde de çok yüksek sıcaklıklar görüldü. Tayland'ın batısındaki Mak bölgesinde daha önceki rekoru egale eden 44,6 derece sıcaklık vardı.

VİETNAM'DA ÖNCEKİ REKOR 43,4
Bu arada Myanmar basınına göre ülkenin doğusundaki bir kasabada 43,8 dereceyle son 10 yılın en yüksek sıcaklığı görüldü. Vietnam'ın daha önceki sıcaklık rekoru 43,4 dereceydi.

Uzmanlar ülkede görülen hava sıcaklığı rekorunun kaygı verici olduğunu dile getirirken, bu rekorun birçok kez kırılacağına, bu durumun da iklim değişikliği modellemelerinin doğru olduğunu gösteriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime