Yakuza Nedir? Yakuza Çetesi Hangi Ülkededir, Lideri Kimdir?

Birçok farklı filmde karşılaşılan sözcüklerden biri yakuza kelimesidir. Genelde uzak Doğu'ya özgü bir kelime olduğu bilinmesi ile beraber, tam olarak anlamı bilinmiyor. Peki, yakuza nedir? Yakuza çetesi hangi ülkededir, lideri kimdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
ABONE OL
Abone Ol
Yakuza Nedir? Yakuza Çetesi Hangi Ülkededir, Lideri Kimdir?
Haberler / Dünya
10 Temmuz 2022 Pazar 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Japon kökenli bir kelime olması ile beraber Yakuza belli bir kesimi anlatmaktadır. Aynı zamanda belli bir grup olarak da ifade etmek mümkün. Günümüzde hala varlığını sürdüren ve bir lideri olan gruplar içerisinde yer alır.

 Uluslararası organize bir suç grubu olarak yakuza öne çıkmaktadır. Japon kökenli olmaları ile beraber bu suç grubu içerisindeki üyelere yakuza ismi verilmiştir.

YAKUZA'NIN LİDERİ KİM?

 Yakuza Çetesi günümüze Japon kökenli olması ile beraber Japonya'da yer almaktadır. Ancak artık Uluslararası bir suç örgütü olarak ön plana çıkarlar. Vücutlarını bütünüyle dövme ile kapatmalarının yanı sıra, bir yeraltı örgütü olarak da ifade edilir. Dünya çapında birçok farklı Yakuza örgütü Japonya'da bulunmaktadır. O yüzden her grubun kendi lideri bulunur. Bu bağlamda birden fazla lider olduğunu söylemek mümkün. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime