Yeni Zelanda’nın başbakanı belli oldu

Sürpriz bir şekilde istifa eden Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in yerine geçecek isim belli oldu. Pazar günü resmen onaylanması beklenen Chris Hipkins, partisi tarafından yeni görevine tek aday olarak gösterildi.
ABONE OL
Abone Ol
Yeni Zelanda’nın başbakanı belli oldu
Haberler / Dünya
21 Ocak 2023 Cumartesi 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tüm dünyada politikalarıyla ses getiren Yeni Zelanda’nın Başbakanı Jacinda Ardern’in 7 Şubat’ta istifa edeceğini açıklamasının ardından, 14 Ekim’de yapılacak olan genel seçime kadar başbakanlık koltuğuna oturacak isim belli oldu. Pazar günü resmen onaylanması beklenen Chris Hipkins, partisi tarafından yeni görevine tek aday olarak gösterildi.
44 yaşındaki Hipkins şu anda eğitim, polis ve kamu hizmeti bakanlıklarının başında bulunuyor, ancak 2020'de sağlık bakanı olarak öne çıktı. Başbakan Ardern, Hipkins'i 2020'de yeni oluşturulan koronavirüs müdahale bakanlığına atadı ve bu görevi geçtiğimiz yılın temmuz ayına kadar sürdürdü.

İşçi Partisi'nin ülkenin ilk Maori başbakanı olarak Adalet Bakanı Kiri Allan'ı seçebileceği tahmin edilse de, Hipkins'in Ardern'in yerini alan tek aday olduğu bildirildi. Allan, Hipkins'i onaylayan bir bildiri yayınladı ve onun "inanılmaz derecede güçlü bir başbakan" olacağını söyledi.

‘GÜCÜM KALMADI’
42 yaşındaki Ardern, bu hafta başlarında 7 Şubat'ta istifa edeceğini açıklayarak ülkeyi ve dünyayı şaşkına çevirdi. İstifasını gözyaşlarıyla açıklayan başbakan, koltukta neredeyse altı yıl geçirdikten sonra yola devam etmek için "gücü kalmadığını” söyledi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime