Yunan basını yazdı: Savunma Bakanı Dendias'ı Türkiye'de zor günler bekliyor

Yunanistan'da seçimi kazanan Miçotakis, Savunma Bakanı olarak Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı görevlendirdi. Yunan basını, kabinedeki Dendias değişikliğini değerlendirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Yunan basını yazdı: Savunma Bakanı Dendias'ı Türkiye'de zor günler bekliyor
Haberler / Dünya
27 Haziran 2023 Salı 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan'da 25 Haziran seçimlerini Yeni Demokrasi Partisi Lideri Kiryakos Miçotakis kazandı.

Birinci turun aksine ikinci turda Meclis’te çoğunluğu sağlamayı başaran ve hükümeti kurma görevini üstlenen Miçotakis, bir önceki kabinede Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Nikos Dendias'ı Savunma Bakanı olarak atadı.

Atina'da dikkat çeken atama sonrası Yunan basınında yapılan yorumlarda, Dendias'ı zorlu bir dönemin beklediği kaydedildi.

“EN BÜYÜK ZORLUK”

Yunanistan basınından Pentapostagma gazetesi, bu zorluklar arasında F-35 savaş uçaklarının da olduğunu yazarken, Türk-Yunan ilişkilerinin de bir diğer madde olduğunu vurguladı.

Türkiye, Atina'nın karşılaştığı "en büyük zorluk" olarak nitelendirilirken, Ankara'nın son aylarda harekat sahasındaki yoğunluğunun son derece düşük seviyelerde ilerlediği, buna rağmen Mavi Vatan konusundaki açıklamaların sürdürüldüğü belirtildi.

Haberde, "Bu, bize Ankara'nın revizyonist bir güç olmaktan hâlâ çıkmadığını hatırlatıyor" ifadesi kullanılırken, Ankara'nın Akdeniz'de "istikrarsızlaştırıcı faktör" olduğu savunuldu.

“SERT GÜÇ YÖNETİMİ”

Nikos Dendias'ın, Türkiye'deki mevkidaşı olan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile de kuracağı diyaloğun önemli olduğu ayrıntısına dikkat çekilirken şöyle denildi:

“Ancak her durumda, Nikos Dendias'tan Yunan-Türk ilişkilerini farklı bir perspektiften, muhtemelen Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevine kıyasla daha sert şekilde ele alması istenecek.

Ülkenin Silahlı Kuvvetleri üzerinden ifade edilen 'sert güç' yönetimi artık onun.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime