Zaha; Fenerbahçe, C.Palace ve A.Madrid varken Galatasaray'ı neden seçti?

30 yaşındaki oyuncu, eski takımının 9.2 milyon euroluk son önerisini geri çevirip, Atletico Madrid'in hamlesini de reddetti. Drogba ve Teknik Direktör Okan Buruk ile görüşen Zaha, Galatasaray'ın Avrupa projesine ikna oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Zaha; Fenerbahçe, C.Palace ve A.Madrid varken Galatasaray'ı neden seçti?
Haberler / Spor
25 Temmuz 2023 Salı 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye transfer çalımı attığı Wilfried Zaha transferinde zorlu bir süreçten geçti. Fenerbahçe'nin yaklaşık 2 aydır görüştüğü Zaha ile ilk temas 15 gün önce yapıldı. Daha sonra Fildişili yıldızın abisi ve aynı zamanda menajeri olan Herve Zaha, İstanbul'a geldi. Görüşmelerin olumlu ilerlediği dönemde devreye yeniden Zaha'nın eski kulübü Cyrstal Palace girdi. İngiliz ekibi, tecrübeli oyuncuya yıllık 9.2 milyon Euro önerdi. İspanyol devi Atletico Madrid de son anda bir hamle yaptı. Fakat Wilfried Zaha, bu iki takımın teklifini de geri çevirdi ve Galatasaray'a imza attı.

"OLUMLU GÖRÜŞLER ALDIM"

Sarı-kırmızılılar, Wilfried Zaha'yı ikna etmek için tüm yolları denedi. Teknik Direktör Okan Buruk, Zoom üstünden tecrübeli oyuncu ile görüşüp takım hakkında bilgiler verdi, Galatasaray'ın Avrupa'daki hedeflerinden bahsetti. Zaha, Galatasaray'da bir dönem oynayan vatandaşı Drogba ile de görüşme yaptı. Zaha imza sonrası, "İlk kez Devler Ligi'nde oynayacağım. Drogba buraya gelmemi söyledi. Aanholt ve başka arkadaşlarımla da konuştum. Galatasaray'ın ne kadar büyük bir takım olduğunu gördüm" dedi.

MAAŞI 4 MİLYON 350 BİN EURO

Oyuncunun Galatasaray'a imza atması dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Cim-Bom, Zaha'ya vereceği maaşı KAP'a bildirdi. Yıllık 4 milyon 350 bin Euro maaş, 2 milyon 300 bin Euro da imza parası ödenecek. Sarı-kırmızılılar'ın iki sponsoru Fildişili oyuncunun imza parasını karşılayacak. GS Store da bu transfer için bir hazırlık yaptı. Zaha için özel ürünler piyasaya sürülecek. Icardi konusunda da benzer çalışmalar tamamlandı. G.Saray Yönetimi, ürün satışlarından bu sezon rekor bir gelir bekliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime