Zelenskiy'den Erdoğan mektup: Ukrayna, ihracatı sürdürmeye hazır

Zelenskiy, Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e tahıl anlaşmasının devam etmesi için mektup gönderdi. Zelenskiy mektubunda, "Tahıl Anlaşması Rusya olmadan da devam edebilir." ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Zelenskiy'den Erdoğan mektup: Ukrayna, ihracatı sürdürmeye hazır
Haberler / Dünya
18 Temmuz 2023 Salı 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devam etmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e mektup gönderdi. Zelenskiy, tahıl anlaşmasının devam etmesi konusunda destek talebinde bulundu.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI UZATILMADI

Ukrayna ile Rusya arasında çıkan savaştan sonra Türkiye ve BM'nin aracılığı ile 2022'de İstanbul'da imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması bu kez uzatılmadı. Daha önce 3 kez uzatılan anlaşma ile ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Rusya, anlaşmadan çekildiklerini duyurdu.

ZELENSKİY'DEN ERDOĞAN VE GUTERRES'E MEKTUP
Ne yapacağı merak konusu olan Ukrayna'dan dikkat çeken bir adım geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devam etmesi için mektup gönderdi.

Zelenskiy mektubunda, "Tahıl Anlaşması Rusya olmadan da devam edebilir. Rus çılgınlığından korunmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada "Verilen sözler tutulmadı. Tahıl Koridoru Anlaşması bugünden itibaren yürürlükte olmayacak. Rusya'nın şartları kabul edilirse anlaşmaya dönülecek" demişti.

"UKRAYNA, İHRACATI SÜRDÜRMEYE HAZIR"
Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurmasının ardından Kiev'den açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Ukrayna, Rusya'nın çekilmesine rağmen tahıl anlaşması kapsamında ihracatı sürdürmeye hazır" ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime