PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'ULUSUN PARTİSİ' SİYASİ TARİHİNDEKİ  YERİNİ ALDI 
Tuğrul Sarıtaş
YAZARLAR
2 Mart 2024 Cumartesi

'ULUSUN PARTİSİ' SİYASİ TARİHİNDEKİ  YERİNİ ALDI 

 

ÜLKENİN GENÇLERİNE SÖZ VE YETKİ ! 

/Türk kadını, tıpkı erkekler gibi, toplumsal hayatın her alanında ön planda yer almalı ve uygar dünyanın ihtiyaç duyduğu eğitim ve kültür düzeyiyle iş ve siyaset alanında hak ettiği mevkiye gelmelidir./ 

Ulusun Partisi Kurucusu ve Genel Başkanı Tuba Koylan: 
"Ulusun Partisi’ni kurmaktaki amacımız, ülkesine hizmet arzu ve kapasitesine sahip insanların bir araya gelmesini sağlamak ve günlük kısır siyasi çekişmelerin dışında kalarak aşağıda belirtilen hedefler için gerekli fikir gücünü oluşturmalarına zemin hazırlamaktır." dedi. 
Genel Başkan Tuba Koylan parti çalısmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
"Belli prensiplere sadık kalınarak ve rekabet değil işbirliği halinde programlar ve önerilerin gerekçeleri, hedefleri ve her anlamdaki maliyetleri ile hazırlanması ve uygulama zeminlerinin oluşturulması ana amacımızı oluşturur. Dolayısıyla ülkesi ve insanları için birşeyler yapma kapasite ve arzusuna sahip her birey Ulusun Partisinin doğal bir parçasıdır.
Her konuda anlaşarak değil, asgari müştereklerde uzlaşarak; geçmişi överek veya yererek değil, geçmişten öğrenerek; gücümüzü kısır siyasi tartışmalarla tüketerek değil, ülkenin insanlarıyla birlikte ilerlemesi için kullanarak; bireyin gelişmesi ve refahının ülkenin gelişmesi ve refahı olduğunu bilerek; Büyük ve Daimi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün ışığında dünyadaki en ileri ülkelerden biri olma amacına erişmek için O’nun en güvendiği kesim olan bu ülkenin gençlerine söz ve yetki vererek demokrasi ilkeleri çerçevesinde ve “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” gençlerin çabalarıyla insanımızı ve ülkemizi kalkındırmak istiyoruz.

ULUSUN PARTİSİ MANİFESTOSU  

-       Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü tartışılamaz. Bu ifadedeki ülke deyimi Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut hukuki (de jure) sınırlarını ve millet deyimi de  etnik ve dini köken ayrımı olmaksızın kendisini Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve bayrağına bağlı hisseden herkesi kapsamalıdır. 

-       Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, sosyal ve laik bir hukuk devleti olma özelliği vazgeçilmezdir. 

-       Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve bu  egemenliğin hukuk çerçevesinde belirlenen esaslara göre yetkili organlar eliyle kullanılacağı prensibi esastır. Egemenliğin kullanılmasının hiçbir suretle belli bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılması söz konusu olamaz. Hiçbir kimse, zümre veya organın, milletin egemenliği prensibine her ne şekilde olursa olsun aykırı olacak şekilde ihdas edilmiş bir devlet yetkisi kullanamayacağı prensibi benimsenmelidir. 

-       Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim tarzı Atatürk ilkelerinin ışığında ve çağdaş bilim ve teknolojinin gösterdiği yönde ülkenin kısa ve uzun vadeli çıkarlarını koruyacak şekilde, çevremizde ve dünyada barış ve huzurun sağlanması ve ülkemizde ve dünyada refahın artırılması amacına uygun olarak planlanmalıdır. 

-       Toplumsal refahın toplum katmanları arasında dengeli şekilde bölüşümünün sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması devletin asli görevleri arasında olmalıdır. 

-       Türk kadını, tıpkı erkekler gibi, toplumsal hayatın her alanında ön planda yer almalı ve uygar dünyanın ihtiyaç duyduğu eğitim ve kültür düzeyiyle iş ve siyaset alanında hak ettiği mevkiye gelmelidir. 


Ulu Atatürk’ün dünyanın pek çok ülkesinden çok daha önce Türk kadınına tanıdığı hakların bilinmesi ve benimsenmesi gereklidir. Bu konuda gerekli çabanın gösterilmesi bütün toplumu, özellikle de gelecek kuşakları yüceltecektir. 

-       Toplumun tamamının hakettiği eğitimi alarak yetenek ve eğitimine uygun bir alanda çalışması ve üretmesi bir zorunluluktur. Özellikle teknolojik bir devrim ve dönüşüm yaşanan bu günlerde özellikle genç kuşakların eğitiminin çağdaş bilim ve teknolojiden azami yararlanarak ürün, bilgi ve hizmet üretmeye yönelik olması gereklidir. 

-       Sanat toplumun gelişmesinin tartışılmaz bir göstergesidir. Yüce önderin dediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”. Sanatın toplumda gelişmesi için özgür düşünmeye ve üretmeye açık bir ortam ve altyapı gereklidir. 

-       Genç kuşakların vizyonu açık ve çok boyutlu düşünceye sahip olması ancak dogmatik kalıplardan kurtulmaları ile mümkündür. Bu nedenle genç düşüncelerin özgürce gelişmesini sağlayacak ortamlar oluşturulmalıdır. 

-       Günümüzde bilgiye erişim çok kolaylaşmış ve üretilen bilgi miktarı hayal edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Bu ortamda doğru ve ihtiyaç duyulan bilgiye erişmek ve bu bilgileri uygun şekilde kullanabilmek yeteneği öğretim sisteminin bir parçası olmalı ve öğrenimin amacı “bilgi öğretmek” değil, “ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşmak onu doğru şekilde kullanmayı öğretmek”şekline dönüştürülmelidir. 

-       Toplumsal huzurun sağlanması, çeşitli toplum kesimleri arasında rekabetin değil uyumun artırılması ile olur. Toplum kesimleri arasındaki engellerin ve rekabetin  azaltılarak toplumsal ahengin sağlanması, toplum eğitiminin bir parçası olmak durumundadır. Bu konuda iletişim kanallarının etkili kullanımı ve refahın arttırılarak hakça bölüştürülmesi ile toplumsal ahengin yakalanması sağlanabilir. 

-       Sağlıklı olmak deyimi hasta olmamayı değil; bedensel, ruhsal ve sosyal tam bir iyilik halini ifade eder.  Bu kapsamda bedensel, ruhsal ve sosyal koruyucu tedbirlerin alınması ve sağlık kurumlarının kapısındaki yığılmaları azaltmaya uğraşmak yerine sağlık kurumlarına olan ihtiyacı azaltıcı politikaların izlenmesi gerekecektir. Bu konuda sağlık hizmetlerinde dünyadaki teknolojik ve idari dönüşüm ile uyumlu adımlar atılmalıdır. 

-       Adalet toplum sağlığının önemli bir parçasıdır. Hukuki olmakla adil olmak arasındaki farkın giderek azaltılması sağlanmalı ve hukukun hızlı, düzenli ve vicdana uygun şekilde işlemesini sağlayacak altyapı oluşturulmalıdır. Unutulmamalıdır ki, adaletin gücü tatmin edici olmazsa güçlünün hukuku işler. 

-       Tarımsal üretimin giderek endüstriyel hale geldiği günümüzde tarımsal işletmelerin profesyonelleşerek verimlilik ve maliyet açısından optimize edilmeleri sağlanmalı ve ülkemiz gıda alanında dışa bağlı olmaktan kurtulmalıdır. Bu anlamda endüstriyel nitelikteki tarımsal üretim teşvik edilirken, küçük çiftçinin de ekolojik ve organik butik üretime yönlendirilmesi ve ortaya çıkan ürünün katma değerinin artması ile gelirinin artırılması sağlanmalıdır. 

-       Endüstriyel üretimin temel hammadde aşamasından son ürüne kadar her alanda örgün şekilde planlanması ve pazar ihtiyaçlarına göre dinamik organizasyonu sağlanmalıdır. Bu konuda teknolojinin imkanlarından yararlanmanın yanısıra, yüksek katma değer oluşturabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmek için gerekli tedbirler alınmalıdır. 

-       Hizmet sektörünün kalitesinin ve verimliliğinin arttırılması yine iyi bir organizasyon altyapısına ve nitelikli elemana bağlıdır. Bu konuda gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. 

-       Vergi yükünün toplumda adaletli dağıtılması sağlanarak dolaylı vergilerden doğrudan vergilere geçilmesi ve kayıtdışılığın azaltılması esas olmalıdır. Her erişkin vatandaşın mükellef olması, vatandaşın ödediği verginin nereye harcandığının da takipçisi olması anlamını taşır. 

-       Devlet gelirlerinin elde edilmesi ve harcanması konusunda titizlik ve şeffaflığa önem vermek bir zorunluluk ve vicdan borcudur. 

-       Ucuz ve hızlı ulaşım ve lojistik sağlayacak altyapı oluşturulmalı ve çağın gereklerine göre hem teknik, hem de idari gelişmelere ayak uydurulmalı ve hatta önderlik edilmelidir. 

-       İletişimin çağın gerektirdiği şekilde hızlı, düşük maliyetli ve geniş kapsamlı olarak sağlanmasına büyük önem verilmelidir. 

-       Toplumun gelişmesi için enerji vazgeçilmezdir. Enerji üretiminde doğaya zarar vermeyen dönüşebilir kaynaklara giderek daha fazla önem verilmeli ve enerjinin üretimi ve tüketiminde verimlilik ve zararsızlık prensipleri ön plana alınmalı, ayrıca ülkemizin enerji hususundaki dışa bağımlılığı azaltılmalıdır. 

-       İnanç ve vicdanın birbiriyle çelişmeyecek bir şekilde gelişmesi sağlanması ve farklı inançların birbiriyle rekabetten uzaklaştırılması ön plana alınmalı, inancın belli bir kesim veya zümrenin baskı aracı haline gelmemesine dikkat edilmelidir. 

-       Toplumun ilerlemesi ancak bilgi ve teknoloji üretimi ile mümkündür. Bunun için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem verilmesi ve bilgi üreten bir toplum haline dönüşülmesini sağlayacak bir yapı oluşturulması sağlanmalıdır. 

  

Yukarıda sayılan alanlarda ve akla gelebilecek diğer hususlarda ülkemize gerekli gelişmeyi sağlayabilecek iyi yetişmiş insan gücü mevcuttur. Bu iyi yetişmiş insan gücünün içindeki potansiyeli açığa çıkararak Ulu Önderin “muasır medeniyet seviyesine erişmek”şeklinde özetlediği noktaya gelebilmek için işbirliği içinde özveriyle emek harcaması gerekmektedir. 

  

Bu hareketle amacımız, ülkesine hizmet arzu ve kapasitesine sahip insanların bir araya gelmesini sağlamak ve günlük kısır siyasi çekişmelerin dışında kalarak yukarıda sayılan hedefler için gerekli fikir gücünü oluşturmalarına zemin hazırlamaktır. Belli prensiplere sadık kalınarak ve rekabet değil işbirliği halinde programlar ve önerilerin gerekçeleri, hedefleri ve her anlamdaki maliyetleri ile hazırlanması ve uygulama zeminlerinin oluşturulması ana maksadımızı oluşturur. Dolayısıyla ülkesi için birşeyler yapma kapasite ve arzusuna sahip her birey bu hareketin doğal bir parçasıdır. Tarihi övmek veya yermek değil, geçmişten çıkartılan derslerden öğrenerek geleceği çizmek için gayret göstermek hedefimizdir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime