PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altınok MHP’ye, Kesici DP’ye!
Talat Atilla
YAZARLAR
23 Ocak 2012 Pazartesi

Altınok MHP’ye, Kesici DP’ye!

Yerel seçimler yaklaşırken partilerden aday olacak isimlerin robot resimleri de netleşmeye başlıyor. Aldığım bilgilere göre geçtiğimiz yerel seçimlerde olaylı bir şekilde AK Parti’den ayrılan eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un önümüzdeki yerel seçimlerde MHP’den Ankara Büyükşehir adayı yapılacağı konuşuluyor. Uzun süredir MHP’li kurmaylarla görüşen Altınok’un MHP lideri Devlet Bahçeli’den de ön vize aldığı belirtiliyor. Türkiye’nin en büyük ilçesi Keçiören’de yüksek oy oranlarıyla seçilen Altınok’un önümüzdeki aylarda MHP’ye geçmesi bekleniyor. Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’le yıldızları bir türlü barışmayan Turgut Altınok’un MHP’li kurmaylara, “Melih’le (Gökçek) hesabım var.” dediği de Ankara kulislerinde konuşuluyor.

Ankara’daki bir başka sürpriz gelişme de DP’de yaşanıyor. Son seçimlerde istenilen oy oranını yakalayamayan DP’de, siyaset kazanı kaynamaya başladı. Merkez sağın önemli isimlerinden İlhan Kesici’nin DP’ye genel başkan olmak için kolları sıvadığı ve merkez sağın önde gelen isimleriyle görüşmeler yaptığı ifade ediliyor. Önümüzdeki günlerde son kararını vereceği söylenilen Kesici’nin Namık Kemal Zeybek’in yanı sıra DP’nin eski yöneticilerinden Gültekin Uysal’la genel başkanlık için yarışacağı söyleniyor.

 

 

Kılıçdaroğlu yeniden seçilmeli!

 

 

Ne kadar eleştirilse, ne kadar, “Yapmayın, etmeyin, kendinize de Türkiye’ye de yazık. Sakin olun.” dense de, CHP aynı iştahla vazgeçilmez ezberi, ‘Kurultay Şarkılarını’ söylemeye devam ediyor. CHP delegesi yine, yeniden kurultay için imza topladı. 

CHP tabanını en iyi tarif eden kelime, değişim… CHP’li delegeler, ‘Değişim’ sözünün D’sini, ‘Kurultay’ kelimesinin K’sını duyar duymaz, boş kâğıda imzayı basıveriyorlar. 

Bu o düzeyde ki; CHP’li delegelere, “Değişim var, haydin Kurultaya” diye coşturup, sonra da istediğiniz miktardaki borç kâğıdına gözü kapalı imza bile attırabilirsiniz… 

Okumadan, şrakkk diye imzayı çakabilirler. Liderlerinden bu kadar çabuk sıkılan başka bir parti var mı, bilmiyorum… Her değişimin mutlak iyi olduğuna dair ilginç bir ön kabulleri var sanki. Muhalefeti, iktidar yerine kendi kendilerine yapmaktan haz duydukları kesin. Elbette ben dahil tüm yazarlar hariçten gazel okuyoruz ama merak ediyorum; 

Birbirleriyle uğraşmaktan hiç mi yorulmuyorlar?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu ya da bu nedenlerden dolayı ilk günkü performansından biraz uzak görünüyor. Kurmay kademesinin problemli oluşu Kılıçdaroğlu’nu hem topallattı, hem de yordu. Yeniden eski ivmesini kazanması için bu tüzük kurultayında genel başkanlığını tazelemeli. Yorgun ve güven tazelemeyen bir Kılıçdaroğlu’nu ilerideki zamanda mevzisini güçlendirmiş muhalefetin yıkması çok daha kolay olabilir. Reste rest, her zaman iyidir!

 

Demirel hasta!

 Süleyman Demirel, eski Cumhurbaşkanı sıfatını kazandığı günden bu yana tabiri caizse, ‘Gün yüzü’ görmedi. Yakınlarının adliyelik olmasından, eski şaşalı günlerini kaybetmesine, eşi Nazmiye Demirel’in Alzheimer hastası olmasına kadar bir düzine problemler yaşadı. Beyin sağlığı yerinde olsa da, yaşlılığın getirdiği hareket kısıtlılığı da eklenince, Demirel için bu dönemi hayatının en sıkıntılı süreci olarak kayıt altına almak yanlış olmaz. Tüm bu sıkıntıların yanında son olarak bir de ağır gribal enfeksiyon geçiren Demirel hasta düştü. Bir aydır yatak-döşek yatan Süleyman Demirel bu süreçte ziyaretçi de kabul edemedi. 10 gün önce kendisini telefonla arayan eski Bakan’ın, “Sayın Cumhurbaşkanım bir emriniz var mı?” sorusuna Demirel şu yanıtı vermiş, “Hastalığımdan Nazmiye Hanımı görmeye bile gidemiyorum. İşte bu her şeyden daha ağır geliyor bana!

 

Biliyor musunuz?

Fenerbahçe Kulübünün ilk adının, "Siyah Çoraplılar" olduğunu... Beşiktaş Kulübünün kuruluşundaki Kırmızı-Beyaz renklerinin, Balkan savaşındaki mağlubiyetten sonra Siyah-Beyaz olarak değiştirildiğini... Galatasaray Kulübünden, yıllar önce bir grubun ayrılıp Güneşspor'u kurduğunu biliyor muydunuz?  Bence bilmiyordunuz!

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 3 Şubat 2012 Cuma 22:41
Keçiören Ve Ankara Sizi Özlüyor Sayın ALTINOK, Keçiörende parklar pazarlar iyiyce çığrından çıktı, belediyede inanılmaz güvenlik önlemleri, vatandaştan korkuyorlar galiba ! sizi gece 1 de bile botanikte görürken, bu mustafa ak ı gören oldumu bilmiyorum ! başkanlık makamına girmek ne mümkün her yer bariyer ve azarlıyorlar !! kısaca başkanım sizi çok arıyoruz çoookkk..Lütfen Bu yetim Ve öksüzlüğümüze bi son verin ve aday olun..hangi parti olsa fark etmez oyumuz sizedir.K.örende Olsa Ankarada olsa.
 Misafir
 30 Ocak 2012 Pazartesi 15:44
ben de brütüsün yanına
 Misafir
 29 Ocak 2012 Pazar 00:50
ankarada sayin mansur bey millet vekili olacakdi mhp den ama olmadi kendisi kaybetdi.
 Misafir
 28 Ocak 2012 Cumartesi 20:16
eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı. onlar kapı kapı gezip kendilerini bitirdiler. partinin adı gezip tozup sığınma partisi değil. dikkatli olalım beyler. partimiz MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ. gaza gelmeyip akıllı hareket edelim.
 Misafir
 27 Ocak 2012 Cuma 23:30
DP nin başına sadece TANSU ablamız yakışır
 Misafir
 27 Ocak 2012 Cuma 19:49
bence bahçeli hazirandaki kongrede çekilsin yada başkası genel başkan seçilsin.turgut altınaok mansur yavaş ümit özdağ sinan ogan gibi kadrolar başa gelsin işte siz o zaman görün akp ve chp deki paniği.nasılsa bahçeli yavru muhalefet sözüne alışık vazgeçmiyor ama yeni kadro taze kan yeni umut olur işte o zaman siyaset canlanır bence.ama tabii ilk şart partiyi malı gören yavru muhalefet sözünü seven bahçelinin değişmesidir.
 Misafir
 27 Ocak 2012 Cuma 14:01
turgut altınaok ve mansur yavaş.ankarının hakettiği çalışmayı sağlayacak iki isim ikiside mhp de.ama mhp nin tek dezavantajı var oda genel başkan problemi.
 Misafir
 27 Ocak 2012 Cuma 12:44
Sezarın Hakkı Sezara ! Turgut Altınokun Hakkıda Kesinlikle Büyükşehirdir.İnşallah Aday Olur ve inşallah kazanır , ben akp liyim ama Turgut Altınok nerden hangi partiden aday olursa olsun oyum onadır.Sezarın Hakkı Sezara ! Yiğidi Öldür Ama Hakkını ver !
 Misafir
 26 Ocak 2012 Perşembe 14:02
Bir Ülkücü ve Mhp li Olarak Turgut Altınokun Adaylığı Tam isabet olur..Eminim Bu Haberden Sonra Birileri bayağı panik içindedir..Ankaraya Ankaralı Dürüst Çalışkan TURGUT ALTINOK yakışır...
 Misafir
 25 Ocak 2012 Çarşamba 17:18
Altınok olmaz.Keçiörende bağımsız aday olurdu.Siyasetin doğasına aykırı sözler söylemenin anlamı yok.Gökçek sadece Ak partinin değil tüm sağın ve muhafazakarların tek adayıdır.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime