PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk olsa ne yapardı son 25 yılda?
Cengiz Altınsoy
YAZARLAR
19 Mayıs 2024 Pazar

Atatürk olsa ne yapardı son 25 yılda?

 

Odun kafalı liderlerin dünyayı yönettiği bir dönemdeyiz. 38 bin insanın İsrail tarafından öldürülmesini izleyen bir dünya ve bir insanlıkla karşı karşıyayız. Yazıklar olsun size ,hepimize, film gibi izliyoruz, çoluk çocuk öldürüyor İsrail ,bizler izliyoruz.

 

İsrail bu oyuna düştü ve hitlerden farkı olmadığını dünyaya gösterdi.

Hitler geri döndü, yeni hitler İsrail.

Atatürk olsaydı, İsrail bu insanları öldüremezdi çünkü öd isterdi. Atatürk olsaydı, Filistinliler plajdaki İsrailli gençleri öldüremezlerdi. Öd isterdi.

Atatürk olsaydı, PKK diye bir şey olmazdı, çoktan çözmüştü o sorunları, o bölgedeki insanları, ekonomik olarak desteklemişti, toprak reformunu yapmıştı, her insanın ,bağı, bahçesi, hayvanı,sigortası yani geleceğini inşa etmişti,sahiplenmişti o insanları ve o bölgede yatar kalkardı,o bölgeyi dış güçlere teslim etmezdi,o bölgeye silah girmezdi,eğitim girerdi,ve çok kalkındırırdı. Çünkü ayırmadı onları, Cumhuriyeti beraber kurdu, beraber savaştı ,doğusundan batısına kadar bütün insanları yanına almıştı ve onlara bir millet ,bir devlet bıraktı birde vazgeçilemeyecek  özgürlük.

Atatürk olsaydı, Amerika bu bölgelere giremezdi,İngiltere kafasını çıkaramazdı çünkü o kafayı Atatürk bir kere koparmıştı.

Bizim gemiler İsraile yük taşıdıkları için bizim sesimiz hiç çıkmıyor, arada bir gürle diyor Amerika ,bizde van minut,muş minut,hakkari minut diyoruz.

Utanıyorum,bir insan olarak bu insanlarla aynı dünyada yaşamaktan. Utanıyorum,bu yüzyılda yaşamaktan,Hitlerin yıllarında yaşamadığım için kendimi şanslı sayıyordum,şimdi daha beterini izliyoruz.Rusya'nın Ukrayna girmeside aynı kafa,Faşist adamlar ülkelerini fakirleştirir ve yok eder.

 

Koca Sovyetler birliği yok oldu.Ufacık bir ülke kaldı geride şimdi o ülkede yavaş yavaş eriyor.

 

Atatürk olsaydı,Amerika yanıbaşımızda pkk'lıları eğitemez ve onlara silah veremezdi.1 gecede bombardıman uçağı ile vururdu,ne Amerikalı kalırdı ne pkk kalırdı.Bombardıman uçağımız yok bizim,İHA ve SİHA'larımız var ,damadın onlarda,dünyada her ülkede var bunlardan ama bizde kahraman gibi gösteriyorlar, zenginlikte dünya sıralAmasına girdi damatlar, DAHA DÜNÜN BEBELERİ BU KADAR PARAYI NEREDEN BULUYORLAR ,SİZ DÜŞÜNÜN BANAE  NE, İHA ve SİHA'ların motoru Ukrayna'dan geliyor.

Kaç tane iha ve siha düştü,tanesini devlete kaça satıyorsunuz diye soran milletvekilini vatan haini yaptılar,devlet sırrı dediler, halbuki cumhuriyetin ve özgürlüğün olduğu bir ülkede, halkın bilgi alma hakkı vardır.Damatın malları devlet sırrı oldu.

Pkk'lılar , Irak ve Suriye'de, Amerikan üniforması ile dolaşıyor ve maaş alıyor ,hemde dolar olarak.Kısacası  artık savaşamazlar.Paranın tadını alan savaşamaz.Şimdi onlar Amerikalı,Türküz demiyorlar ama Amerikalıyız diyorlar,bu ülkenin ekmeğini yiyenler başka ülkelerden vatandaşlık alıp,ben Almanım,ben Kanadalıyım diyorlar hemde  utanmadan, adamlar Türküm diyemiyorlar.

Herkes Türk olamaz zaten, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilir.Türk olmak için,yürek lazım,onur lazım,insaf lazım,vicdan lazım,sevgi lazım,hoşgörü lazım,Türk olmak istiyorsan,karacaoğlan,yunusemre,mevlana,köroğlu,bayburtlu zihni,gibi bu insanların ruhunu taşıman lazım,Türk olmak istiyorsan yada Türk'ü anlamak istiyorsan ,türküleri bilmen lazım,davul ,zurna bileceksin,saz,bağlama dinlerken o derinliği ineceksin,Türk olmak istiyorsan ,insanı seveceksin,hayvanları koruyacaksın,yeşilliğini,suyunu koruyacaksın,Türk olacaksan,yüreğinde kahramanlık olacak,her insana saygı duyacaksın,Türk olacaksan ,insanın kimliğine,nesline bakmadan saygı göstereceksin.

Türk olacaksan,yalan söyleyemeyeceksin,hırsızlık yapmayacaksın,güçsüzü koruyacaksın,Güçlüye boyun eğmeyeceksin,Türk olacaksan,hep haklının ve hakkın yanında olacaksın.

 

Atatürk gibi olacaksın.

 

Türk olmak için,Annen ya da baban Türk olmak zorunda değil,bu devleti,bu milleti,bu bayrağı seveceksin ve kendi çıkarların için satmayacaksın.

 

Amerikan'ın ve İsrail'in ve İngilizler'in oyununa gelmeyecekin.Bunlar kimseye ,devlet kuramazlar çünkü kendileri devlet değil.Bunlar ,dünyanın eşkiyalarıdır.

 

Hayatım boyunca ,insan ayırımı yapmadım.Yapanıda sevmedim.

Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'a bizi bırakıp gitme diyor,Tayyip Erdoğan, sana zürriyetsiz dedi.MHP'yi zaten %3 düşürdün. Hala gitmiyorsun,Bu ülkenin tek problemi Devlet Bahçelidir.Bi gitse,MHP kesin iktadar olacak,bir MHP'den 3 parti çıktı,tek suçlu Devlet Bahçelidir.

 

Yani barut ıslaksa çıkacak ses püf'dür.

 

Masal kötüyse kahraman ne yapsın diye düşünme,Kahraman ,masalı masal yapandır.

 

İbni Sina"Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir." demiş

 

Ülkenin her yeri ,her şeyi satıldı,sen kendi gözlerinle gördün, sayın Devlet Bahçeli.

 

Bu ülkede Afganlar, Suriyeliler cirit atıyor,Devlet Bahçeli devlet'ten haberin olsun artık.Hatay'da anaokulunda bir sınıfta 10 Türk çocuğu varken 35 Suriyeli var ,işte ülkenin son durumu.

Bu işgal provasına benziyor, bugünü değil ,20 yıl sonrasını düşüne bilen gerçek  liderdir.

Atatürk olsaydı,bunların çocuklarının gemileri olmazdı,Atatürk olsaydı bunların torunları Amerikan vatandaşı olmazdı.

Atatürk olsaydı bu bakanların hiçbiri bakan olamazdı,imamlar mecliste ve ülkenin en iyi mevkilerini kuşatmazdı.

Atatürk olsaydı,bunların hiç biri bu mevkilerde olsalarda böyle davranamazlardı.

Atatürk olsaydı ,İstanbul'da, suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı göz göre göre öldürülemezdi,öldürselerdi, öldürenler teslim olurdu,bir ülkede yaşayan yabancı, o ülkenin namusudur,koruyacaksın.

Atatürk olsaydı,bu şeker fabrikaları,Petkim,un fabrikaları,telekom hiç biri satılmazdı.

Atatürk olsaydı,bu TOGG denen  ,motoru Almanya,akü'sü Çin malı olan bu araba ,yüzde yüz Türk malı olurdu.

Atatürk olsaydı,tank palet fabrikası satılmazdı.Satanı kahve fincanı yapardı.

 

Atatürk olsaydı,bunların çoğunu vatan hainliğinden yargılardı.

Atatürk olsaydı,Fetö olmazdı.Olamazdı.

Atatürk olasaydı,et bu kadar pahalı olmazdı,1 tane domates 40 tl olmazdı,dolar 34 tl olmazdı.

Yani senin 1 ekmeğin var Amerikanın 34 ekmeği var ,doları böyle düşün,aradaki güç bu kadar fazla.

Atatürk olsaydı1 dolar 1 tl  olurdu.

 

Atatürk yok ama açtığı yol duruyor.Sadece bu yolu izle yeter.Atatürk bu yol için, sana oy atma yetkisi vermiş.Sen oy atarken ,kendini değil, ülkeni ve geleceğini düşünürsen  yani biraz düşünürsen işte o zaman varsın.

Atatürk'ün düşüncelerini o zaman  yakalarsın.

 

İşte o zaman Atatürk'ü anlarsın.

Sen bunu yapabilirsin,Atatürk onuda düşünmüş, ve demiş işte,,aradığın kudret damarındaki asil kanda mevcuttur.

 

Yani, kanına bakman yeterli...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ayder Altinsoy
 21 Mayıs 2024 Salı 22:45
Kalemine sağlık.Harika yazmişsin
 Emel Narin
 20 Mayıs 2024 Pazartesi 18:08
Ne güzel anlatmışsınız...kaleminiz ve o aydınlık fikirleriniz zarar görmesin.Allaha emanet olun.
 Başar
 19 Mayıs 2024 Pazar 18:43
Zaten öd lerinden korkuyorlar o ödeleri yakıında patlayacak
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime