PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya’dan Saklanan Gerçek: Birliğimize Saldıran 2 Terörist Amerikalı Çıktı!
Talat Atilla
YAZARLAR
1 Temmuz 2010 Perşembe

Dünya’dan Saklanan Gerçek: Birliğimize Saldıran 2 Terörist Amerikalı Çıktı!

21 Ekim'de Hakkari'deki birliğe düzenlenen silahlı saldırının ardından kaçırılan 8 Türk Askeri, ABD’nin araya girmesiyle serbest kaldı.

8 Türk askerine kurulan pusu, kaçırılma ve kurtulma sürecinin nasıl işlediği hala sır.

Net olan tek şey, bir şeylerin kasıtlı bir şekilde saklandığı.

Örtme, ya da bilinmezliğin en somut belgesi 22 Ekim 04:00’de gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün ağzından hatırlayalım;

GÖNÜL A.A’YA ŞÖYLE KONUŞMUŞTU:

Kiev'de ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşen Bakan Gönül, "Sınırı geçme planlarımız var ancak hemen değil" dedi. Gönül, ABD'ye bu sorunla ilgili Türkiye ile birlikte çalışma çağrısında bulundu. Bakan Gönül ayrıca, terör örgütü PKK'nın elinde Türk askeri bulunmadığını belirtti.  

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra 8 Türk askerinin PKK’nın elinde olduğu ortaya çıktı.

Ya bilgi saklanıyordu, ya da Türkiye Cumhuriyeti’nin bilgisi yoktu!

Bir süre sonra Fatih Altaylı, www.fatihaltayli.com.tr sitesinde şu yazıyı kaleme aldı;

"PKK'nın elinde bulunan 8 Türk askeri cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki irtibat bürolarından birine teslim edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Erbil'deki irtibat bürosunda yetkililere teslim edilen askerlerimiz, özel araçlarla, gizlice Diyarbakır'a getirildi. Güvenlik nedeniyle kimseye haber verilmeden hemen Diyarbakır'a getirilen 8 er, burada sorguya alındı. Sorgulamaları halen süren 8 erin sorgulamalarının yarın tamamlanması bekleniyor. Gelişmeler şimdilik gizli tutuluyor ve hiç kimseye bilgi verilmiyor. Konuyla ilgili resmi açıklama erlerin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra yapılacak ve aileleri haberdar edilecek."

Fatih Altaylı’nın bu yazısını ne Devlet, ne de PKK doğruladı ama zamanlama ve bir parça içerik hatası dışında Altaylı’nın yazısının doğru olduğu daha sonraki gelişmelerle ortaya çıktı.

TÜRK ASKERİ 2 AMERİKA’LIYI ESİR ALDI

21 Ekim’de Hakkari’deki birliğimize yapılan saldırıda asıl gizlenen gerçek, saldırı anında yaşananlar.

Peki ne oldu?

Türk askeri PKK’nın saldırısına gafil avlanmasına rağmen şiddetli bir direniş gösterdi. Saldırı, 3 cepheden yapıldı. Birliğe ait 8 Türk askerinin nasıl esir alındığı halen bilinmiyor ama Türk askeri de 2 PKK’lıyı esir aldı.

İşte bu aşamada büyük bir sürpriz yaşandı.

Peşmerge kıyafetli 2 saldırganın Amerikalı olduğu ortaya çıktı.

Yakalanan 2 teröristin Amerikan askeri mi, yoksa Amerikalı PKK sempatizanı mı olduğunu bilmiyorum.

Ama Hakkari’deki birliğimize saldıran ve daha sonra Türk Ordusu tarafından esir alınan 2 teröristin Amerikan kökenli olduğu kesin.

İşte bu şok durumdan sonra Amerika’ya psikolojik üstünlük sağlayan Türkiye, diplomatik atağını hızlandırdı.

Türk güvenlik güçleri sorguladıkları 2 Amerika’lıyı kameraya çektiler.

Amerika’ya el altından haber gönderildi: 8 Türk askeri serbest kalmazsa, 2 amerikan askerinin görüntülerini yayınlayacağız!

İşte bu aşamadan sonra ABD, tüm gücüyle Irak yönetimine “Derhal Türk askerlerini serbest bırakın” şeklinde baskı yapmaya başladı.

Barzani ve Talabani, Amerika’nın ani politika değişikliğine anlam veremedikleri için, bu baskıyı önce “Türkiye’yi rahatlatmak istiyorlar” şeklinde yorumladılar ve Türkiye ile ilgili sert açıklamalarına devam ettiler.

Ancak, kısa bir süre sonra Amerika, Barzani ve Talabani’ye ne kadar ciddi olduğunu gösterince çark etmek zorunda kaldılar.

8 Türk askeri Türkiye sınırlarına ulaştığında, Türkiye’de 2 Amerikalı’yı ABD yetkililerine teslim etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 H. A. Egribozlu
 9 Aralık 2007 Pazar 
Muhtesemsiniz. Gercekleri korkmadan acikladiginiz icin candan tesekkurler.
 savaş demrci
 30 Kasım 2007 Cuma 
ABD yi biz de köşeye sıkıştırdığımız da nasıl kedi gibi oluyor bu olayda görülmüştür öyleyse bundan sonra oyunu kurallarına göre oynayalımdagörelim bakalım talabani ve barzani denilen itler nasıl da köpek gibi olacaklar.Türkiye cumhuriyeti iki peşmerge itini istediği an parçalar yeter ki cesur ve atak bir politka izlesin kimse bizim gücümüzü tesr etmeye kalkmasın bu testin sonunu göremaz çünkü...
 Erol Akın
 17 Kasım 2007 Cumartesi 
On gündür yalanlayan çıkmadı. Çok İlginç.
 erhannn
 16 Kasım 2007 Cuma 
eğer bu doğruysa yazıklar olsun.en güvendiğimiz kuruma bile artık şüpheylemi bakacağız.zaten belliydi dağlıca baskınında prefosyonel yabancı askerlerin olduğu ama bence bu olay doğru ve 8 askerimiz dost!abd nin bu olayı ortaya çıkmasın diye hapse atıldı.yazık yazık çok yazık.
 can
 13 Kasım 2007 Salı 
eger böyle bir durum varsa bunu hem biz hem dünya ögrenmeli o abd mi teröre karşı yoksa terörün kendisimi abd ?
 S.E.
 12 Kasım 2007 Pazartesi 
Haber kaynağınız nedir ? Belgeniz var mı ? Teşekkürler,
 Murat MATUR
 12 Kasım 2007 Pazartesi 
PKK'lı iki Amerikalı. Çok tuhaf. Hatırlayacak olursak 8 askerimiz rehin olduğu için uluslararası hukuk gereği Irak'a girip askerlerimizi arama hakımızın olduğunu AB, ABD ve her daim terör savaşımımızda ülkemize köstek olanlar da kabul etmiş ve açıklamışlardı. Bizim Başbakanımız meclisten aldığı tezkereyi onay için ABD Başkanına götürdü (Malum adam bizim de başkanımız veto hakkı var olsa gerek). Eğer gerçekten çatışma sonrası 2 ABD'li yakalamış isek aklı ve ülkesine karşı vicdan borcu olan bir devlet adamı 8 askerimizi serbest bıraksınlar yoksa bu 2 ABD'linin görüntülerini yayınlarız demez , ikili görüşme esnasında FLAŞ HABER olarak tüm dünya basınında bu görüntüleri yayınlatırdı. Zaten sayın Başbakanımız ABD ziyaretine gitmeden önce 8 asker iade edilince Irak'a girip askerlerimizi arama hakkımızın kalmadığı da daha önce bize destek verenlerce açıklanmadı mı ? Daha ne kadar sürecek bu basiretsizlik. Zar atıyoruz düşeş geliyor, ama hep hepyek oynuyoruz.
 cem izmirli
 11 Kasım 2007 Pazar 
ne bekliyodunuzki bunlarin akli fikri kendi kazanclari yazikalr olsun bu korkakliğa
 mustafa ay
 11 Kasım 2007 Pazar 
eğer bunlar doğruysa türkiye amerikan askerlerini esir alıpta bu işin amerikalılar tarafındn planlanıp yapılamadığını milletle paylaşmadıysa bu hükümet hemen istifa etmeli ve bunlar yargılanmalıdır
 YanDIM Ali
 10 Kasım 2007 Cumartesi 
Bence büyük hata yapılmıştır, bu iki amerikanında dünyaya görüntüleri aktarılmalıydı, o zaman bushun kovboy havasını görecekdik, saygılarımla.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime