PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hanok Sarmalı
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
5 Mart 2016 Cumartesi

Hanok Sarmalı

Hanok - Enok - Hz. İdris - Hermes - Hızır ve daha pek çok isimle anlatılagelen ve üç büyük dinin mistisizm mabetlerinde karanlık köşelere terk edilen bir mevzudur aslında  ; Hanok Sarmalı ..!
 
" Hanok 65 yaşındayken oğlu Metuşelah doğdu. Metuşelah'ın doğumundan sonra Hanok , 300 yıl Tanrı yolunda yürüdü. Toplam 365 yıl yaşadı. Tanrı yolunda yürüdü.., Sonra ortadan kayboldu ; Çünkü Tanrı onu yanına almıştı."  ( Yaradılış  5 / 21-24  )  
İşte din külliyatlarında ilk olarak Eski Ahit'te karşılaşılan Hanok ; , Hz Adem'in altıncı göbekten torunu ve Hz Nuh'un dedesinin babasıdır. Kendisi hakkında Ölüm hükmünün değil , Tanrının yanına alınma hükmünün verildiği ilk peygamber olarak da kayıtlara geçer. Hz. Şit döneminde başlayan vahiy kayıtları da  ( Tabletlere ya da yapraklara yazılı ), Hanok 'un bilgi haznesinde olup , irşada uğraştığı toplum ise günaha derinden saplanmış olan  Kabiloğulları kavmi ve devir de   Yecüc ile Mecüc'ün ifsad devri idi ..,  İnsanlık tarihinde ilk ders veren öğretmen de  Hanok ( İdris )  peygamberdir ve Tevrat tefsircilerine göre ; Hz. İbrahim'i kutsayan Tanrı'nın kahini  Melkisedek de aslında zaman boyutunda bedenler bulan Hanok'un ta kendisidir.., Kim bilir belki de ;  Yakup peygamber ile güreşip onun uyluk kemiğini ekleminden çıkaran , sonrasında da İsrail " Tanrı ile güreşir " ismini hediye eden adam ( Yaradılış 32 / 24-32 ) , Hanok'un ta kendisidir.., Artık alan metafiziğin ve mitolojinin alanıdır. Sonraki dönemlerde ve Hristiyanlık sonrasında Enok " Honuk" adı ile yine mistik tartışmaları yoğunlukla devam edecektir. Ve Kuran'ın nuzülü ile bu kez kendisiyle İdris peygamber adıyla karşılaşılacak ve Tevrat ayeti de bir nevi doğrulanacaktır ; 
 
" Kitapta İdris'i de an. Çünkü o dosdoğru bir peygamberdi. Biz onu yüce bir yere yükselttik "  ( Meryem Suresi 56-57 )
 
Hanok sarmalında paralel evrenlerin çilingirini ya da zaman- mekan boyutunu bükebileni aramak maksadında olmadığımı ve toplumumuzda oluşturulan Hızır mistiği üzerine bu makalede yeterli alana sahip olmadığımı da belirterek  yazının sonunu ;  1773 yılında Habeşistan'da bulunduğu söylenilen " Enok Kitabı " nın 96. bölümünde yer alan ve muhtemelen Nuh peygamber dönemindeki kavmin helakının  habercisi olan anlatı ile bitirmek isterim :
 " Vay halinize denizde ve karada yaşayan günahkarlar. Anılarınız kötülüklerle dolu. Vay halinize adaletsiz bir şekilde gümüş ve altın edinip de ;  zengin olduk , hazinelerimiz doldu , istediğimiz her şeyi elde ettik , çok gümüş biriktirdik ve evlerimizde pek çok kölemiz var , ambarlarımız su gibi yoğun diyenler .., Yalanlarınız su gibi dağılacak , zenginliğiniz ansızın terk edecek sizi .., Her şeyi haksızlıkla elde ettiniz ve o yüzden büyük bir lanet bulacaksınız .., Size , bilgelere , aptallara yemin ederim , dünyada pek çok garip şey göreceksiniz. Siz erkekler , kadınlardan daha çok süs takacak ve bakirelerden daha renkli kıyafetler giyineceksiniz .., Tüm o ayrıcalık , lüks , güç , gümüş , altın , varlık , şıklık ve yiyecekler su gibi dağılacak.., " ( Peygamber Enok'un Kitabı - Hermes Yayınları )
 
DİP NOT  :  İnsanoğlu ateşi on binlerce yıl önce keşfetmiş olabilir  ancak DNA sarmalı mucizesine , sadece 60 yıldır  tanıklık etmektedir. Ve bu günlerde  metafizik alanına yapılan yoğun yatırımların sebebi ;  Madde - Enerji sarmalının anahtar denklemine sahip olma çabasıdır.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime