PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kainat İmamı ve Hz. İsa
Talat Atilla
YAZARLAR
14 Mart 2014 Cuma

Kainat İmamı ve Hz. İsa

Yakın çevresinin, Fethullah Gülen’e, “Kainat İmamı ve Hz. İsa” yakıştırmaları yaptığı söyleniyor. Toz dumanda, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilme imkanımız yok ama şayet bu bilgi doğru ise, İslam dini açısından ortada ciddi bir problem var demektir.

Kainat kavramı, dünya ile sınırlı olmayan, göklerde ve yerde ne varsa, hepsini kuşatan bir anlam içerir. Yani, Fethullah Gülene; Neptün’den Plüton’a, Cebrail’den Azrail’e uzanan, görünen görünmeyen, bilinen bilinmeyen evrenin imamı yakıştırması yapılıyor demektir.

İslam terminolojisinde, “Kainat İmamı” diye bir kavram yoktur, “Kainatın Efendisi” tabiri vardır ve bu yalnızca, peygamberimiz Hz. Muhammed için kullanılır.

Yani, İslam geleneğinde, Kainat kelimesinin beraber kullanıldığı tek kişi, Hz. Muhammed’dir ve Müslümanlar, sevgi ve saygılarını ifade etmek için peygamberimize, “Kainatın efendisi”nin yanında bir de “Fahri Kainat” derler.

Gülen’e ‘Mehdi’ kelimesinin diplomatik dili olan, hatta, onu da aşan anlamlar yükleyen, “Kainat İmamı” yakıştırması, İslam dünyasına karşı kurulmuş bir tuzaktır.

Peygamberimizle eşleşen, Cebrail’den Mikail’e tüm meleklerin imamı olduğu ifadesi şayet doğru ise, bu tanımlama katıksız bir şirktir.

Yine, Fethullah Gülen Hoca’ya yakın olduğu söylenilen bir kişi, “Fethullah Hoca’ya ‘Siz Hz. İsa mısınız?’ diye sordum. Ne evet, ne hayır, yanıtını verdi.” şeklinde gazetelere demeç verdi.

Bu bilgi umarım doğru değildir. Çünkü, bu ifadelerin her yerinde ayrı bir hata, hatta İslam sınırını zorlayan yanlışlar var.

Hz. İsa’nın yeryüzüne ineceği bilgisi, İslam Alimleri açısından tartışmalı bir konudur.

İmanın şartlarından olmadığı gibi, Hristiyanlık inancını diri tutmak isteyen çevrelerin bu inancı, Müslümanlık içine çekmek istediğini söyleyen İslam Alimleri de olmuştur.

Bu konuda kesin bir bilgi yok ama Hz. İsa’nın ineceği inancının diğer yarısında, Mehdi’nin geleceği bilgisi vardır. (Mehdi; Kur’an’da ismi geçmeyen ama yeryüzünün tamamını İslam yapacağına inanılan kişi.)

Bu inanışa göre, şayet Hz. İsa gelecekse, Mehdi’nin arkasında namaz kılacak demektir.

Diyelim ki, Fethullah Gülen Hz. İsa’dır. Öyle ise, Fethullah Gülen’in arkasında namaz kılacağı bir de Mehdi olmalı.

Daha da ötesi, bir kişi, hem “Kainat İmamı”, hem de, “Hz. İsa” olabilir mi?

Gülen, Kainat İmamı ise, yanına Cebrail, İsrafil, Mikail, Azrail’i alarak, Hz. İsa’nın arkasında nasıl namaz kılar?

Gülen şayet, Hz. İsa ise, ahir zamanda olduğumuz halde, Papa halen, “Hz. Muhammed hak peygamberdir” sözünü neden kullanmıyor?

Siyaset ve Cemaatler; İslam dini yerine, kendi kutsallarını, kutsama yanlışından artık geri dönmeli.

Referansı İslam olan her kurumu, Allah’tan korkmaya davet ediyorum.

 

Berkin’in geriye bıraktıkları

Gezi olaylarında, gaz kapsülüyle yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan, 269 gün sonra vefat etti. Allah rahmet eylesin.

Sosyal medya ve bazı medyada, Berkin Elvan’ın ölümü ile ilgili yazılanları görünce irkildim. Berkin’in ölümüyle bir kez daha ortaya çıktı ki; toplumsal olaylardaki her kayıp, sokaktaki insanı birbirinden biraz daha uzaklaştırıyor.

Acıların birleştiremediği bir toplum, sevinçlerini de ortak yaşayamaz.

14 yaşındaki Berkin Elvan’ın her tarafı anarşist olsa ne olur?

Kaldı ki; bu toplum, dün terörist dediği Deniz Gezmiş’leri, Yılmaz Güney’leri bile tolere etmemiş miydi?

Muhafazakar isimlerin ağzından çıkan Nazım Hikmet şiirleri, takiye miydi?

Deniz Gezmiş bir fidandı, yazık oldu.” diyen, sağ siyasetçiler, yalan mı söylediler?

Ölümden öte köy yok!” diyen geleneğin, o köye giden bir fidana, hiç mi saygısı yok!

Ölümlere bile, mezhepsel referansla bakmak, Müslümanlık mı?

Mezhep yok iken, İslam, İslam yok iken Allah vardı.

Hatta, yokluk bile yok iken, Allah vardı.

Lüzumlu olmayanı Allah yaratır mı?

Hani, “Yaradalını, yaradandan dolayı.” severdik…

O da mı yalan yoksa?

 

Yüzleşme!

Okurlarımdan gelen mesajların en dikkat çekici olanı, “Geziden bu yana ölenlerin tümü Alevi kökenli vatandaşlarımız” isyanı oldu.

Bu bilgi doğruysa, devlet içinde, devlete tuzak kuran birileri var demektir ve devlet; kendi vatandaşına pusu kuranları ortaya çıkarmalıdır.

Bu bilgi yanlış ise, aynı devlet, bu propagandayı etkisizleştirecek sağlam bilgilerle kamuoyunun önüne çıkmalıdır.

İçten içe yanan bir dip dalgayı büyütecek her türlü aksiyon, devleti çürütecek süreci besleyecektir.

Devlet, yüzleşmekten korkmamalı.

Bugün yüzleşmezsek, yârin yüzleşmeye yüzümüz kalmayabilir!

 

 

*Bu yazı Talat Atilla’nın Güneş Gazetesi’ndeki köşesinden alınmıştır…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 16 Mart 2014 Pazar 18:04
Kûfe'den Şam'a gelen bir Ali taraftarının devesine göz koyan Şamlı bu dişi deve benim der ve devenin yularından çeker adam bas bas bağırır bu erkek deve...Şamlı dinlemez iş Muaviye'ye akseder o da Şamlıları toplar ve seslenir ey Şamlılar bu dişi deve Şamlıların değil mi hep birlikte bağırırlar evet.Muaviye: bu devenin erkek ve senin olduğunu ben de biliyorum şimdi git Ali'ye söyle Muaviye'nin yanında erkek deveye dişi diyecek cehalette 100 bin adam var ona göre.Hırsız sandıkla aklanma paşinde..
 TOTEM
 16 Mart 2014 Pazar 13:39
Ben Gülen in bebelerini asla kaale almam rumuzumu zikretmeleri bile beni iğreti eder,Kula kulluk eden zavallılar ile işim olmaz.
 Misafir
 15 Mart 2014 Cumartesi 17:18
AKP toem ve Frontal gibi birçok kişiyi şu çizgiye getirdi.Hırsız bizdense göremem , dün dündür bugün bugündür.Rüşvet bazen bağış diye de anılabilir sadece biz mi aldık bağışı,aylardır görenmedik yağışı...çevir şiş...
 TOTEM
 15 Mart 2014 Cumartesi 17:15
:))vatandaş yırtıyor kendisini! çok yorum yazıp ortamı sulandırıp terörize etmek için ama işte ne yaparsa kapsın kula kulluk eden bir zavallı olmaktan öteye geçemez! ne acı bir durum bu ne zavallı bir ruh hali. Amerikada yaşayıp ulufe dağıtan gelirleri ve rantı hesap dahi edilemeyen sahte imamın müridi yolsuzluktan bahsediyor:)İmam mı yoksa baron mu belli değil şantaj yapan,dinleme yapan,insanlara ve hatta ülkelere kumpas kuran imam yavrum senin imama öteki dünyayı bırakmış bu dünyada götürüyor.
 Misafir
 15 Mart 2014 Cumartesi 16:15
Sayın Talat Atilla, yarın rüzgar yön değiştirince yelkeni gelen rüzgara göre çevirmeye de hem takat hem de yüz olmalı. Sadece maddiyattan ibaret değil ki hayat, çarşıdan satın alınamayacak "değer"ler de var hayatta. Rüzgarın hep böyle eseceğini sananların uğradığı felaketler tarihin kirli sayfalarını doldurur, fazla ayrıntı can sıkıcı olur. burada keselim.
 Misafir
 15 Mart 2014 Cumartesi 15:32
Baklava çalanın içeri girdiği Reza'nın Yürütmenin başınca korunduğu ülkeyi ancak Mehdi ya da Mesih kurtarabilir.
 Misafir
 15 Mart 2014 Cumartesi 12:49
İşte gerçek gündemden bir konu:"Ala Ala saçmalar Son ses kayıtlarında Efkan Ala öne çıktı. Ala olduğu iddia edilen kişi, öyle laflar ediyor ve öyle bir rezil ağız kullanıyor ki Nazi Gestapo şeflerinden Reinhardt Heidrich sanırsınız." Kimler bakan oldu ülkede...Kabadayı kültürü Kasımpaşa üslubu yerleşti havaya Karabulutlar gibi...Savcı MB adlı gazeteciye tutuklama emri çıkarmazsa savcıyı da tutukla diye emrediyor İST.valisine hem de müsteşarken...ALA sen de bakan oldun ne ala...
 Misafir
 15 Mart 2014 Cumartesi 12:12
09.50 Siz rüşvet bu ülkede AKP ile başlamadı diyen hanımefendisiniz değil mi? AKP ile başlamadı fakat zirve yaptı.Emin olun bundan sonra o zirveyi kimse tutturamaz.
 Misafir
 15 Mart 2014 Cumartesi 12:02
Acaba teeee Fas'tan vetenimizin tv ekranlarındaki altyazıyı bir telefonla iptal ettirecek gudreddeki kuvvetın sahibi zatı muhterem,hörmetli başnazır Mehdi olabilemez mi ???? Reza da çoh kudretlidü bir hemlede 4 bakan kündeledü bence o da Mehdi olabiler.
 Misafir
 15 Mart 2014 Cumartesi 11:54
Yazıdan bir cümle :"Hani, “Yaradalını, yaradandan dolayı.” severdik… O da mı yalan yoksa?" Bu sözü en önce Berkin'in annesini,babasını ve Berkini terörist ilan eden milletin başındayken milleti bölen Geziden %5 puan kazandık diyen öfkesinin peşinden sürüklenen adama söylemek lazım. Çocuğu Berkin gibi terörist!!!! olmayıp dolarlarla oynayan adama anlatmak lazım. Anlayacağı yok ama...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime