PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NECASETTEN TAHARET
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
26 Aralık 2013 Perşembe

NECASETTEN TAHARET

CEMAAT : Kuşkusuz dünya tarihinin en etkin cemaatlerinden birinin kurucusu olarak sıkı prensiplere sahipti.., dini ilimlerin öneminin yanında , dünyevi ilimler hakkında da eğitimin gerekirliliğine inanmaktaydı.., kendisine özgü sıkı prensipler belirledi ve riayet etti .., evlenmedi mesela .., yüzyıl ortasında yeşermeye çalışan tarikatı, 20 yıl içinde dünyanın çeşitli ülkelerinde okulları ve eğitmenleri bünyesinde barındıran ve geniş nüfus alanına sahip olan bir yapıya ulaştı.., hoşgörü yanlısı tavırları , dindaşlarınca eleştirildi.., Budizm , Brahmanizm ve Şamanizm'e karşı reddedici bir tavır takınmaması dindaşları arasında saldırı cephesi oldu.., ancak ne olursa olsun ülke yönetiminde söz sahibi olacak derecede iyi eğitimli müritlere sahipti ve politik devinimlerde söz sahibi olduğu dönemler oldu.., zeki öğrencileri küçük yaşta eğitimi altına alırken içten içe eğitim doktrininde şu sözleri fısıldadı ; " Dini lideriniz siyaha beyaz diyorsa .., ortada siyah renk olmadığını bilmeniz zaruridir ".., eğitim kurumlarının başarısı ilerleyen dönemde Yankeelerin küresel desteği vasıtasıyla hızla arttı.., Tabii Yankeeleri asıl tahrik edenin cemaatin sahip olduğu küresel sermaye gücünü ele geçirme düşüncesi olduğunu da eklemeden geçmemek gerekir.., Bahsi geçen cemaat lideri Ignatius Loyola olup , tarikatın ismi Cizvit ve bahsi geçen yüzyıl 16. yüzyıldır.., Bir yanlış algıya mahal vermekten imtina ederim..!

MÜZİK : Son dönemlerde bir musiki kulaklara musallat oldu..., içinde Allah geçiyor ancak ilahi değil .., sözde saray müziği icra edilmekte fakat insan ağzından başka enstrüman mevcut değil ..,musikiyi dinleyenler bir türlü o sözleri aklında tutamıyor .., dinlenmeden önce alkışlanıyor , ancak sonu ağıt gibi hüzünlü ve ağlamaklı.., ha , bir de .., dansa teşvik eden bir armoni sunmadığından olacak dinleyenler dayanmış keresteler gibi sessiz ve tepkisiz...
Çoğu orta yaşlı ülke insanının hatırladığı büyük sanatçılardan Cem Karaca , ne kadar da içten okurdu ; " Kendim ettim kendim buldum " şarkısını .., yine Barış Manço'nun , Halil İbrahim sofrasındaki boş tencere tasviri ne derece ölümsüzdü hatırlarsanız eğer .., " Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" 'nın hesaptan kaçamayacağını ne de güzel tasvir etmişti zamanında .., Tabii bu anlattıklarım pop Müzik adı altındaki moronlaştırıcı ritimler keşf olunmadan önce idi .., Müzik hayat dersi verirdi ezgisi ve sözleriyle ...!

ŞEYTAN : İmam-ı Rabbani' ye fısıldadığım dönemleri özlemekteyim.., o dönemde depresyondaydım .., iş yükümü hafifleten sözde imamlardan ve sahte şeyhlerden bahsetmiştim ona ..,Gel gör ki bu aralar sıkıntı edindim durduk yere .., Allah'ın yasak ettiği üzere ; Kuran ve yeminlerinizi , dua ve beddualarınızı kavgalarınıza ve ahitlerinize aracı kılmayın dedi ya .., bir saldırayım bu alandan dedim .., hey hat .., Cemel'de ve Sıffın'da da benzer çabalarım vardı da bu derece fütursuz değildi inananlar .., Resmen sen otur , biz aramızda senin iş yükünü hafifleteceğiz der gibiler .., Saltanat kotarma azmi , vekalet koparma arzusu , mülk ve hüküm makamı olma gayreti hiç bu kadar aşikar ve bu derece korkusuz yaşanmamıştı özgeçmişimde .., Duamı kabul edeceğini bilseydim ikinci sur üfürülüşüne kadar mühlet istemek mevzusunu tekrar düşünürdüm doğrusu..!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 29 Aralık 2013 Pazar 01:30
Şeytanın durumuna kul olarak üzülmemek elde değil tabii.Zaten düşmüş melek!!!
 Misafir
 27 Aralık 2013 Cuma 17:02
cizvitler burayı da mekan tutmuşlar, burayı da kokuttular sonunda. Onbeş yıl önce 20 kardinalden ikisinin gizli olduğu birisinin asyada ikincinin de ortadğuda yaşadışı haberi çıkmıştı. Daha o zaman sonuncunun türkiyedeki olduğu bilgisi de gelmişti. Son olanlar doğruladı, onun cizvitleri de bu sayfalarda tam siper savunmada.
 hulya
 26 Aralık 2013 Perşembe 15:22
Bilimi ve bilim adamlarını gelirlerine engel teşkil ettiklerinden ötürü katletmeyi paylaşamayan eğitimli ve varlıklı unsurlar her zaman eğitim düzeyi düşük ve sömürülmeyi sorgulamayan yerlerde taraf bulmaya,dünya var oldukça devam edecektir.
 hulya
 26 Aralık 2013 Perşembe 13:35
Okuma yazması olmayan Anadolu kadını çocuk doğurup büyütmekten,okuma yazma bilen erkeği Osmanlı'da savaş eğitimi almaktan Arapça yazan Kuran'ı bazen iyi kalpli,bazen kötü kalpli yorumculardan öğrenmiştir.Kuranda apaçık Ebu Leheb'için TEBBET suresi varken Kuranda beddua yoktur demek insanlarla alay etmek demektir.
 hulya
 26 Aralık 2013 Perşembe 13:18
Cizvit cemaatinin feshide bilim adamları tarafından değil,cemaatin destek verdiği Kilise tarafından olmuştur.Cizvit cemaati bir daha asla toparlanamamıştır.Bilim adamları için ise değişen hiç bir şey olmamıştır.Kilise bilim adamlarını aforoz etmeye, engizisyon mahkemelerinde en acımasız şekilde katletmeye devam etmiştir.
 hulya
 26 Aralık 2013 Perşembe 13:10
Cemaat yazısının durduk yere yazılmadığını anlayacak kadar zekamız var şükür. Wikipedi'de:Cizvitler,Kilise'ye hoş görünmek için özellikle aforoz edilenlere karşı çok çok acımazsızdılar,diyor.Yani gök bilimci Galileo gibi aforoz edilen bilim adamlarının kazığa oturtulmasına destek verdiler.Buradan yola çıkarak Gülen Cemaati'nin hoş görünmeye çalıştığı Türkiye sınırları içindeki tabiri caizse Kilisesi her zaman Sağ İktidar'lar ve Türk İslam Sentezi diye bir tanımı ortaya atanlar olmuştur.
 Misafir
 26 Aralık 2013 Perşembe 11:32
Anadolu insanının alın terini CİYA diye yaftalayan malum gazetenin malum Doğu'su sizin yazdıklarınızı kırk kere yazdı söyledi...İş yapma, yapanı karala....Geç Hayrettin .Yazarın farkı ne??? Dili süslü ...bakış aynı anlamamak üzere karalamaya şartlı...
 Misafir
 26 Aralık 2013 Perşembe 10:56
Cemaate salla ABD'ci de ülke insanını karala kolaycı bir yazı...HIRSIZI yakalayan YA ABDci ya HAİN bu KEMALİSTLERİN de metoduydu siz 2'sini birarada karalayayım demişsiniz...Vakit israfı olmasın mı dedinİZ:--)
 Misafir
 26 Aralık 2013 Perşembe 10:48
Budizmi Brahmanizmi eleştirmek değil görevin kendi güzelliklerini ortaya koymak. TENKİTLE kim ne kazanmış...Yazara sorsam canlı bombaya karşıdır doğru haklı ama medenice dünyaya koşturan çilekeşlere de ABD sermayesiyle demek...ayıp ayıp...Ben aylarca maaş alamayan hemşehrilerimi bilirim...Söylem kolaydır tenkit kolaydır.Lafını çok işittik der Necip Fazıl ya da tebliğden usandık TEMSİL ya Hu..TEMSİL EDENE ABDci CİYACI oh ne ala memleket...Kolaydır söz...
 Misafir
 26 Aralık 2013 Perşembe 10:40
Kürşat Bey,Hizmetin meyveleri 6 kıtada her renkten insana ulaşabilir dünyaya insanca uzanan bu yardım ve eğitim elini eleştirmek kolaydır...Tarihimizde böyle bir açılım var mı?? Bu iyilik ağacının dalları dünyaya ulaşsa da kökü KONYA'dadır ERZURUM'DAdır ANAKARAda Hacı BAYRAM VELİ TÜRBESİNDEDİR....BEŞ kuruş haram para yoktur.Si zbu ülkeyi aydınlarına SAĞCI SOLCU yaşanmaz hale getirenlere söz edin,bu ağaç türkün öz malıdır anlayan anlar anlamak istemeyene ne dersen boş.Bayana cevabım yok:)
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime