'2. Dünya Savaşı'ndan bu yana böylesi görülmedi'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, BMGK'ya seslendi. Zelenskiy, "2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü savaş suçları işlendi" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
'2. Dünya Savaşı'ndan bu yana böylesi görülmedi'
Haberler / Dünya
5 Nisan 2022 Salı 20:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Zelenskiy, Rusya askerlerini sadece ‘zevk için’ insanları sokaklarda, evlerinde vurmakla, kuyulara atmakla ve tankla ezmekle suçladı. Ukraynalı siyasetçi Rusya’nın yaptıklarının IŞİD’le benzer olduğu iddiasını yineleyerek, “Putin’in propagandasının kendi nefretini yaymayı amaçladığını” dile getirdi.

“Barış nerede? BM’nin garantiye alması gereken garantiler nerede?” diye soran Zelenskiy, Güvenlik Konseyi’nin yerine getirmesi gereken güvenliğin nerede kaldığını da sorguladı. Zelenskiy, Buça’nın ardından diğer kasabalarda ve köylerde de Rusya’nın gerçekleştirdiği suçları bütün dünyanın göreceğini belirtti.

2. Dünya Savaşı sonrasında Nürnberg Mahkemeleri'nde Nazi liderlerinin yargılanması gibi Rusya’nın hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Ukrayna lideri, “2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü savaş suçları işlendi. Buça’daki katliam Rusya’nın son 41 günde gerçekleştirdiği katliamlardan sadece biri" ifadelerini kullandı.

ZELENSKİY: TÜRKİYE MARİUPOL’DEN TAHLİYELER İÇİN HAZIR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mariupol’den tahliyeler konusunu görüştüğünü ve Türkiye’nin tahliyeler için hazır olduğunu ifade ederek, "Türkiye, Berdyansk Limanı’ndan Mariupol kahramanlarını (askerlerini) sağ ve yaralı olarak gemi yoluyla tahliye etmeye hazır. Türkiye’yle anlaştık. Ben Erdoğan ile konuştum, Erdoğan onunla (Putin) konuştu. Eğer yapabilirsek yakın zamanda sonucu göreceğiz. Eğer olmazsa Rusya Devlet Başkanı müsaade etmemiş olacak" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime