'Bilmiyorduk, üzerine oturup çay içiyorduk'

Erzurum'da açık hava müzesi için köylerden tarihi eser niteliğindeki taşlar toplanmaya başlandı. Bir köyde ise köylüler tarihi taşlarla ilgili "Yazın akşamları taş sıcak olduğu için üstünde oturarak çayımızı içiyorduk" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
'Bilmiyorduk, üzerine oturup çay içiyorduk'
Haberler / Kültür
10 Ekim 2017 Salı 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum’un merkez Aziziye İlçesi’nde oluşturulacak açık hava müzesi için köylerden tarihi eser niteliğindeki taşlar toplanmaya başlandı. Ancak Yakutiye İlçesi’ne bağlı Güzelova Mahallesi’nde belirlenen tarihi nitelikte 2 taşı almak isteyen görevlilere köylüler önce izin vermek istemedi.

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre ekipler, jandarmanın yardımıyla yıllardır köy kahvesinin duvarının dibinde bulunan silindir ve küp şeklindeki iki taşı iş makinesiyle kamyona yüklemeyi başardı. Köylülerden Galip Tapan, “Biz bu taşların tarihi eser olduğunu bilmiyorduk. Yazın akşamları taş sıcak olduğu için üstünde oturarak çayımızı içiyorduk” diye konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, müze müdürlüğü ve Aziziye Belediyesi tarafından kurulacak açık hava müzesi için taşların toplandığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime